От файлове в ДБ \/MySQL\/

Soul_Stealler

Registered
С един приятел се захванахме да правим игра, но той не знае пхп и... аз пиша кода, но както и да е. Проблема е, че не разбирам от MySQL и засега използвам файлове... Като я позавърша играта, ще може ли някой да ми помогне да направя ДБ-то от файлове в MySQL... :oops: :roll:

Ако искаш аз може да ти дам една готова игра и от там да си гледаш и сравняваш :wink:

NetCutter каза:
Ако искаш аз може да ти дам една готова игра и от там да си гледаш и сравняваш :wink:

Искам от нулата да си я направя :wink:
Някой ще помогне ли малко с MySQL-a :roll:

Почвай да, четеш уроците.
Започни от тук:
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=299

NetCutter, ако може да дадеш да прегледам тази игра да видя горе долу какво представлява?

Е!Късно,аз я изтрих,ама я намерих от форума някъде,тъй че се разрови :wink:

Привет,

Много кофти е да пишеш цялата игра, тоест софтуера да го пишеш с filesystem и след това да променяш всичко да работи с db, това си е направо 'трън в задника', което значи да пренапишеш цялата игра наново.

По-добре разгледай малко db f() в php manual-а да се ориентираш, потествай 2-3 дни, схвани кое как работи, не е трудно, след което направо пиши играта с поддръжка на дб, вместо файлове.

Да не говорим, че ако трябва 2-ма човека да пишат в един и същи файл по едно и също време, това ще доведе до невероятни проблеми и голяма грешка в структората на файла ти :(

Извода си го прави сам.

Back
Горе