Оценяване на сайт

Статус
Not open for further replies.

MaLa_NocHe

Registered
Здравейте, интересувам се какви пари мога да взема от този сайт, ако реша да го продавам? Сайта е www.imdb-bg.net

PS: Не си правя реклама, просто с колегите обсъждаме на каква стойност ще излее цялата ни работа.

Тиксо: http://www.tyxo.bg/?88848

ами да ти кажа честно аз няма да го купувам на мене лично не ми харесва
дизайна зле посещения до 200гледам филми не знам колко си добавил
аз пробвах да продам моя сайт
и 150лева не даваха
а за твоя сигурно ще ти кажат 80-90 ако тръгнеш да го продадеш... аз така мисля, но сега като видях за домайна ще ти дадът хубави пари домайна е хубав но е пр 0 и скрипта има бая неща гледам да кажем 80-90 за домайна и кам 70-80 за скрипта ;) кажи речи най много 200лева аз мисля така :?:
не съм разбирач за купуване и продаване на сайтове

GaTio2 каза:
ами да ти кажа честно аз няма да го купувам на мене лично не ми харесва
дизайна зле посещения до 200гледам филми не знам колко си добавил
аз пробвах да продам моя сайт
и 150лева не даваха
а за твоя сигурно ще ти кажат 80-90 ако тръгнеш да го продадеш... аз така мисля, но сега като видях за домайна ще ти дадът хубави пари домайна е хубав но е пр 0 и скрипта има бая неща гледам да кажем 80-90 за домайна и кам 70-80 за скрипта ;) кажи речи най много 200лева аз мисля така :?:
не съм разбирач за купуване и продаване на сайтове

Мерси.
В този сайт само АНКЕТАТА не е мое творение, всичк друго аз съм го писал, има ли други които могат да дадат Оценкa?

Статистика:

Филми: 654
Новини: 49
Актьори: 146
Снимки на актьори: 673
Регистрирани: 104

Аз не бих дал повече от 60лв.

И имам причини:
При положение, че този сайт би трябвало да има хиляди филми, стотици артистисти и тн. анформацията която е качена досега е наистина малко, дизайна е ужасен и след като някой го купи ще трябва да прави 100% reDesign за да изглежда прилично, посещенията са малко. Колкото и информация да имате и тя не е много качествена - гледам, че снимките на Чарли Шийн са супер пикселизирани.
Първия актьор който ми падна отварям и какво да видя:

c5b3c81766fd0899.PNG

Също така навсякъде снимките са гадно resize-нати което значи, че в последствие който го купи и това трябва да оправя.. Като търся "Джаки" ми излиза "Гадни Копилета" и тн. който го купи също така ще трябва да редактира и самата система.

Тези 60лв бих ги дал заедно с домейна и хоста..

boby_29 каза:
Аз не бих дал повече от 60лв.

И имам причини:
При положение, че този сайт би трябвало да има хиляди филми, стотици артистисти и тн. анформацията която е качена досега е наистина малко, дизайна е ужасен и след като някой го купи ще трябва да прави 100% reDesign за да изглежда прилично, посещенията са малко. Колкото и информация да имате и тя не е много качествена - гледам, че снимките на Чарли Шийн са супер пикселизирани.
Първия актьор който ми падна отварям и какво да видя:

c5b3c81766fd0899.PNG

Също така навсякъде снимките са гадно resize-нати което значи, че в последствие който го купи и това трябва да оправя.. Като търся "Джаки" ми излиза "Гадни Копилета" и тн. който го купи също така ще трябва да редактира и самата система.

Тези 60лв бих ги дал заедно с домейна и хоста..
1. Търсачката търси във Филмите>Според Режисьора, Акт. Състав, Име на филма, Година и Държава...
Новини>Име на новина
Актори>Име на атьор
2. Какво имаш предвид под пикселизиран? Какво не им е наред?
3. Сайта е на 3-4 месеца, как очакваш да има стотици хиляди филми и актьори? Невъзможно е за толквоа малко време.
4. Малко посещения поне нямаме много голяма рекламна кампания...
5. Извеждането на информацията за актьора,трябва да я оправя според резолюцията и това ще стане утре.

И моля за едно нещо като не знаете какви функционалности има сайта, по-добре не коментирайте.

Под пикселизирана разбирам това

А търсачката в този случей трябва да се оправи.. Трябва да и се добавят малко филтри и човек да може да си избере дали да търси актьор, дали режисьор и тн. а не всичко на 1 място и да търсиш..

Както и да е.. темата е за уценяване и аз това правя ако темата беше за препоръки още много неща щях да кажа. Няма значение на колко време а сайта.. щом искаш да го продаваш. Няма значение колко посещения би могло да има с реклама, а колко има в момента..

Само не мога да разбера, защо като направите сайт, развивате го и го продавате... По добре си го развийте и се занимавайте с него и ще имате по-добри печалби.

rumchi каза:
Само не мога да разбера, защо като направите сайт, развивате го и го продавате... По добре си го развийте и се занимавайте с него и ще имате по-добри печалби.

Не съм казал че ще го продавам :) просто се интереувах колко ми трува труда до сега ;)

аз ако щях да го купувам щях да дам 200лв за сайта и хостинга и 50лв за труда :?:
много ми харесва

devent каза:
А само от любопиство, ти колко смяташ, че струва трудът ти?

Колкото каза предишния потребител някаде към 250лв. От края на август го правя този сайт.

Не е от значение за колко време си го направил ти. Този сайт може да стане и за 2 дни без да си дава зор човек :)

devent каза:
Не е от значение за колко време си го направил ти. Този сайт може да стане и за 2 дни без да си дава зор човек :)

Ех като почнете да се изхвърляте с тия срокове... И половината от това не можеш да направиш за 2 дни. Вярно е, че не е трудно, но си е много време да направиш всичко. Можеш да пробваш ако искаш.

StormBreaker каза:
devent каза:

Ех като почнете да се изхвърляте с тия срокове... И половината от това не можеш да направиш за 2 дни. Вярно е, че не е трудно, но си е много време да направиш всичко. Можеш да пробваш ако искаш.

Мерси Storm за уважението :)
@devent - наистина не можеш дори и 1/3 от сайта да направиш за 2 дена :)

Има :

Потребителски Панел
Администраторски Панел
Модераторския Панел
Панел за снимки на актьори

Със сигурност тва няма да можеш да го направиш за споменатите от теб 2 дена :)

MaLa_NocHe каза:
StormBreaker каза:
devent каза:

Мерси Storm за уважението :)
@devent - наистина не можеш дори и 1/3 от сайта да направиш за 2 дена :)

Има :

Потребителски Панел
Администраторски Панел
Модераторския Панел
Панел за снимки на актьори

Със сигурност тва няма да можеш да го направиш за споменатите от теб 2 дена :)
Със сигорнос един дълго практикуващ програмист може да го направи и за един ден, защото ще има всичко на готово. Ще има админ система на едно място, на друго каталот, на трето анкета и ще му трябва само да ги зглоби, за което няма да му трябва мн време :)

Pavkatar каза:
Със сигорнос един дълго практикуващ програмист може да го направи и за един ден, защото ще има всичко на готово. Ще има админ система на едно място, на друго каталот, на трето анкета и ще му трябва само да ги зглоби, за което няма да му трябва мн време :)

Интересно ми е само как все ги мислите тея админ панели дето са съвместими с всичко. :D Админ панел няма универсален. Винаги е различен според случая, защото реално погледнато 2 еднакви системи няма. Все едно сега да ви дам 1 админ панел и вие да го ползвате на готово. Нали се сещаш, че няма как да стане. Защото просто няма да е съвместим с вашата система.

ПП. И готова система да имаш с готови модули пак няма да можеш за 1 ден да доизкусуриш всичко.

Поне към фирмата към която фрилансвам е супер опростено всичко.
Всичко е направено на модули и статични страници, и се сглобяват/променят/ъпдейтват нещата според изискванията.
Сайтът на един голям софийски доставчик на нет (няма да споменавам кой) беше пуснат за около 4 часа.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе