Паролата на рутер

xanoc

Registered
Един приятел иска да му направя един сървър. Рутера му е като моя - linksys. По подразбиране потребителското име и парола са admin. Пробвах, но не стана дори и с други вероятности (admin - ; - admin). Използва Wireless. Как мога да намеря паролата, опитах се с една програма която уж хаква паролата, но не става. Благодаря предварително :roll:
Моля ви помогнете ми, каза че ако успея да му го направя, ще ме черпи КЕНЧЕ MONSTER ENERGY 8)
 
В ръководството на рутера трябва да има user и pass, ако не стават - reset-ни рутера и пробвай пак. Друг вариант да намериш user/pass по подразбиране е чрез google - пишеш марка и модел и ще ги намериш. Най - вероятно ги има в официалния сайт на производителя :)
 
От долу под рутера има етикетче и там пише акаунт и парола. Ако не стават те, тогава има едно миничко копче до ON/OFF бутона на рутера, със игла ще успееш да го натиснеш, задръж го околко 10 секудни, така ще нулираш настройките (имай го предвид), след това ще успееш да влезнеш със дадените данни, който са на етикета и си настрой рутера отново.

Пробвай преди това също:

АК: admin
Pass: root

ИЛИ

AK: root
Pass: admin
 
Мерси за предложенията, проблема обаче е, че му правя нещата чрез TeamViewer и мисля че няма как да намери упътването или пък да види паролата на етикетчето. Може, но ще му се скарат родителите му :? Ако стане с Admin root или root admin ще ти дам +!
 
Пробвай и като пишеш за акаунт:

admin и без да пишеш парола
или пробвай всичките тези варианти, обаче ползвай вместо admin, ползвай administrator
 
без парола не става, сега нещо е офф, ще изчакам докато се появи пак и ще напиша резултата
 
xanoc каза:
Мерси за предложенията, проблема обаче е, че му правя нещата чрез TeamViewer и мисля че няма как да намери упътването или пък да види паролата на етикетчето. Може, но ще му се скарат родителите му :? Ако стане с Admin root или root admin ще ти дам +!

А сети ли се, че може родителите да са сменили администраторската парола ?
Освен това пробвай с празно поле за юзър и с парола admin(която си е дефаутна)
Title: Changing the Linksys router's administrator password
NOTE: The default password is “admin” and you may leave the User name field blank.

Ако родителите са сменили паролата значи варианта за ресет както каза edyyy отпада. В този случай нямаш избор и няма да пиеш Монстър...
 
Хард ресет и да влиза с дефаулт паролата.

Не ви съветвам да му казвате начини за хакване, защото може да си измисля и просто иска да хакне паролата на някой свой съсед.

Ако е толкова на зор, да си ресетне рутера, тоя твой прител и после да си направи настройките наново. Не мисля че родителите му ще му се скарат за подобно нещо.
 
Я уточни за какво точно ще му се скарат. Той просто ще смени паролата. После ще им я каже пак ?
 
Значи пробвах много варианти, но не стават. Единственото което остана е да рестартира рутера. Преди да го направи, ще ми кажете ли дали всички настройки ще се изтрият, дали после пак ще има интернет или трябва доставчик да му оправи нещата? Моля кажете, малко е рисковано, а аз пък не знам, затова се обръщам към вас.
 
Каква му е връзката рутер -> доставчик?

- PPPOE (тоест с акаунт и парола)
Ако му е такава, си влиза във рутера и от там отива на Network > WAN избира PPPOE връзка пише си акаунт и парола, след това connect.

А за останалите връзки мисля, че ще се върже по default и би трябвало да няма проблеми, има едно изключение, но едвали ще му е такава връзката.


Най - добре е да звъни на доставчика да пита каква му е връзката и ако му е PPPOE (с акаунт и парола) - да си намери листчето където са му казали акаунта и парлата или да иде с човека на който се води този интернет за да докаже, че е той, за да му дадат акаунт и парола.

В останалите варианти, би трябвало без никакви настройки да работи, рутера сам би трябвало да си намери връзката.
 
От един източник прочетох следното:
To reset your router, use the following steps:
Press the reset button for 30 seconds. This can be done by using an object with a small tip, such as an unfolded paper clip.
At this point, all settings that you had previously saved have now been deleted. You will now need to re-secure your WRT54GL Wireless-G router.
Open up your Web browser and enter 192.168.1.1 in the address bar.
For the login, leave the ID blank and enter admin as the password.
което как се рестартира рутера. В случая, има Reset бутонче което примерно с игла може да се натисне. Неговия модел е също WRT54GL. И там пише да си влезе обратно през IPто на рутера. Обаче пак ме смущава това:
At this point, all settings that you had previously saved have now been deleted.
Нали казва че всички сейвани настройки се трият?
Не знам какво представлява това PPPOE обясни малко повече?
 
Ами това ти обясних, ще се изтрие всичко, дори и начина по който се извърша връзката рутер -> доставчик.

http://en.wikipedia.org/wiki/Point-to-point_protocol_over_Ethernet

Голяма част от доставчиците ползват точно такава връзка, това предодвратява, някой да ти краде нета или безплатно някой да се върже към тях (доставчика) и отново да тегли интернет или с каквато и друга цел да било (просто не знае акаунта и паролата), също така този тъп връзка може да бъде в действие само на едно място - тоест доставчика и на твоя приятел ПС (в случая рутер - а), никой друг не може да се свърже.
Това се сетва във рутера или ако нямаш рутер се прави във network places (при win).


Това е, ако не ползва такава връзка, тогава би трябвало интернета да си тръгне през рутера, без проблем.


--------

Да паролите за рутера ще се изтрият и те, но те се оправят лесно.

Nav menu > security > ....
 
Значи за жалост явно няма как да се оправи освен ако не се свърже с доставчик. Не искам да рискувам и заради мен да му се бъгне интернета. Но много благодаря на теб и на другите които ми отделиха време . Оценявам го :?:
 
Звънкате питате дали е с акаунт и парола, предполагам ще ви питат на кой адрес се намира или на кой на името. Казвате, че искате да рестартирате рутера и ако е възможно да ви дадат акаунта и паролата (ако има такава), ако не рестартирайте си без проблем рутера.
 

Горе