Питане за базаданни

animatora

Registered
Здравейте , така.. имам базаданни и от формата за записване набирам текст и искам когато се извежда текста да е със същата структора както е бил набран смисъл вувеждам да кажем:
Код:
1
2
3
4
искам да ги искара така на нови редове не
Код:
1234
това е чакам предложения :?: :?:

$текст=nl2br($текст);
така ако си написал на нов ред то ще го изведе както си го написал

jooorooo каза:
а може и направо echo nl2br($tekst);
на някой сървъри като кажеш echo и в същото време правиш функция може да даде warning
@ghostbg
още не е задал да има \n за да прави str_replace пак <br> се ползва за места кадето не може да се ползва \n в случая излишен код

hellfire каза:
jooorooo каза:
на някой сървъри като кажеш echo и в същото време правиш функция може да даде warning
@ghostbg
още не е задал да има \n за да прави str_replace пак <br> се ползва за места кадето не може да се ползва \n в случая излишен код

Няма да даде, а и не <br> с еползва когато не може \n, a e обратното.

jooorooo каза:
hellfire каза:
jooorooo каза:
@ghostbg

Няма да даде, а и не <br> с еползва когато не може \n, a e обратното.
не се знае !
тествал съм го ;)

аз ползвам $test= str_replace("\n", "<br>", $test);
и работи без проблем когато въвеждам текст и при натискане на ENTER се записва едно <br> в базата данни и после само извеждам текста

ghostbg каза:
аз ползвам $test= str_replace("\n", "<br>", $test);
и работи без проблем когато въвеждам текст и при натискане на ENTER се записва едно <br> в базата данни и после само извеждам текста

по донре го прави при извебдане да се замества, няма смисъл да тъпкаш mysql-а с излишни <br>

направих го echo nl2br($текст) и в таблицата всичко е на нов ред ама не иска да ги искара на нов :)

Back
Горе