Значи имам едно падащо меню. И като избера нещо от него стойността му се записва в базата данни. И след това искам като се отвори пак страницата да седи избрано това на което стойността е записана в базата данни. Та въпросът ми е как да стане това. Примерно имам
И избирам <option value="2">2</option> В базата данни се записва 2 и как следващият път като отвора тази страница в падащото меню да се е показало директно 2 а не първото ?
Edit: Също се сетих да попитам ако някой знае да каже как става същото но с радио бутони. Да се показва и там избраното? Благодаря предварително
Код:
<select name="test"><option value="1">1</option><option value="2">2</option><option value="3">3</option></select>
И избирам <option value="2">2</option> В базата данни се записва 2 и как следващият път като отвора тази страница в падащото меню да се е показало директно 2 а не първото ?
Edit: Също се сетих да попитам ако някой знае да каже как става същото но с радио бутони. Да се показва и там избраното? Благодаря предварително