Показване на избраното

Th3MaN

Registered
Значи имам едно падащо меню. И като избера нещо от него стойността му се записва в базата данни. И след това искам като се отвори пак страницата да седи избрано това на което стойността е записана в базата данни. Та въпросът ми е как да стане това. Примерно имам
Код:
<select name="test"><option value="1">1</option><option value="2">2</option><option value="3">3</option></select>

И избирам <option value="2">2</option> В базата данни се записва 2 и как следващият път като отвора тази страница в падащото меню да се е показало директно 2 а не първото ?

Edit: Също се сетих да попитам ако някой знае да каже как става същото но с радио бутони. Да се показва и там избраното? Благодаря предварително

дещам се как да направиш да се записват данните в даден php файл до който само ти да имаш достъп

Аз си записвам всичко в базата данни. Ама искам потребителия като променя данните да му се показват тия който е въвел предният път. И само да ги обновява а не да ги въвежда на ново всички. Ако е input лесно завам му value и готово ама на drop down меню не знам как да стане

Не бе в самото drop down меню да се избере. Аз си ги вада. Ама в менюто да се добавя атрибут selected на това което е записано в базата данни.

Копирам ти функция директно от мой код:

function f_select($marker, $masiv)
{

for ($i=1; $i<(count($masiv)+1); $i++){
if($i==$marker){
$list.="<option selected value='$i'>$masiv[$i]</option>";
continue;
}
$list.="<option value='$i'>$masiv[$i]</option>";
}

return $list;
}

Където $marker ти е избраната стойност от потребителя, а $masiv - масива от който получаваш менюто. В моя случай той е индексиран от 1, ако твоя започва от нула:

$i<count($masiv);

Извикване на функцията:

$rezultat=f_select($marker, $masiv);
echo $rezultat;

Ориентираш ли се?

Весела коледа и щастлива нова 2008 г на всички!
Здраве и късмет! :)

Много ти благодаря ще го пробвам :) Благодаря и честита нова година на всички :)

Back
Горе