Помогнете да вържа 5+1 към компютъра

human

Registered
Значи звуковата карта е C-Media 9739a. Картата има 3 изхода-антена, слушалка, микрофон. Купих си колони 5+1 Unitek SP 688. Понеже имаха чинчове за връзване към DVD си купих такива, които минават от 2 към 1 за компютъра. Колонките свирят само когато пусна сигнал към стерео входа, но към долните 6 входа се чува мнооого слабо.
Моля за помощ, ако някой знае

Значи приятел уточни къде е грешката щото има няколко :

1-во уинампа не ти вади звук от всички колони
2-ро нямаш си напредстава как да ги свържеш

За първия въпрос знам че уинампа ползваше някакъв си плугин който ако ти трябва ще ми кажеш да го потърся.

А за второто някой да ти помогне който има такова животно, аз нямам :?

за второто имам програма за звука на единия ми комп която симулира и можеш да ползваш всички букси като изходи! за друго просто не се сещам, а за първото наистина има един плъгин! но сега като се замисля ......... :roll: купуваш си 5-6 преходника и става работата :wink: !

Аз попринцип имам 6 канална звукова карта, но въпреки това ми трябва усилвател, за да подкарам съраунд озвучаване(5 клонки), а за 5+1 хепнем ми трябва :) ти както си си с нормална звукова карта незнам човек. Може би ако успееш ги свържеш в един жак. АКо си го напарвил и не става сори не съм го порчел, най-вероятно. Дай малко повечко инфо как ги вързваш!

PoDMaTRiX каза:
Аз попринцип имам 6 канална звукова карта, но въпреки това ми трябва усилвател, за да подкарам съраунд озвучаване(5 клонки), а за 5+1 хепнем ми трябва :) ти както си си с нормална звукова карта незнам човек. Може би ако успееш ги свържеш в един жак. АКо си го напарвил и не става сори не съм го порчел, най-вероятно. Дай малко повечко инфо как ги вързваш!

И мойта карта е 6 канална, но като включа на 5.1 и 2.1 не излиза звук.

Еми точно и аз съм така. В смисъл изкарва ми звук, но само на изхода за централните тонклони. Когато попитах един приятел, който се занимава с това каза, че без усилвател неставало. Имам една идея защо не се порбваш да вържеш клонките къв DVD и самото DVD към компа ?

human каза:
Значи звуковата карта е C-Media 9739a. Картата има 3 изхода-антена, слушалка, микрофон. Купих си колони 5+1 Unitek SP 688. Понеже имаха чинчове за връзване към DVD си купих такива, които минават от 2 към 1 за компютъра. Колонките свирят само когато пусна сигнал към стерео входа, но към долните 6 входа се чува мнооого слабо.
Моля за помощ, ако някой знае

Най-лесно, сигурно и добре прочетри какво пише в инструкциите на аудиото ;)

П.П
Не гледай цветовете на буксите, защото в повечето случаи не отговарят.
Имам Creative InSpire 5300, като цветовете на чинчовете са предназначени за аудио карта на Creative, докато звука ми е 7.1 вграден (дъно asus K8N).

Освен самия драйвер на звуковата карта трябва да имаш и някаква програмка, която да служи за управление на изходите (обикновено се инсталира автоматично с драйвера от диска). Чрез нея се указва кой вход да се ползва за изход и т.н. (споко, това става просто с избора на звукова система, която ще ползваш - 2.1 3.1. и т.н.)
От там нататък, програмата трябва да ти показва в коя букса какво трябва да закачиш. След като ги разгледаш виж документацията на колоните и не трябва да имаш проблеми.

Кабелите са вързани по книжката.Свирнаха всички колони.
Проблема е че свирят само на АС3,на 5.1
няма никакъв звук.

human каза:
Кабелите са вързани по книжката.Свирнаха всички колони.
Проблема е че свирят само на АС3,на 5.1
няма никакъв звук.
Нали картата ти е 2.1? Няма как да просвири на 5.1 :-)
Вече има каруцарски номера, като да отрежеш кабела на оставащите 2 колонки и да ги закачиш към две от другите, които свирят, но не ти препоръчвам да ги окепазяваш :D

Ако имаш програмка която се качва заедно с драйвера, от нея направи настройките, а ако нямаш влез в контрол панела и там на Sound and Audio Devices Propertis. Цъкаш на бутон Advenced... и ти се отваря нов прозорец. там избери 5.1 озвучение, в момента трянва да ти е на стерео.

П.П. извинявам се за латиницата

human каза:
Грешката е моя, но не променя нещата :)
Картата ти е 5.1, но колоните са 2.1, нали така беше?
В този случай пак няма как да накараш две от колоните да свирят като 4 :)

Просто от настройките на звука в Control Panel-a от Desktop Speakers (каквото ти е в момента по default) го смени на 5.1 и вече избираш кои салйд контроли да си вкараш в контрола на звука. От там си регулираш силата им.

Ако пак не става ще се опитам тия дни да ти дам малко скрийн шотове да се ориентираш.

Картата поддържа 5.1.Колоните са 6 броя.Настройките уж са правилни,
но свири само на позиция АС-3 от възможни 2.1 , 5.1 и АС3.

human каза:
Картата поддържа 5.1.Колоните са 6 броя.Настройките уж са правилни,
но свири само на позиция АС-3 от възможни 2.1 , 5.1 и АС3.

Някой може ли да помогне ?

Аз имам систевка с 2 клонки и бефер двете са на един жак и влизат в входа за буксата за централната клонка. Реших аз един ден да си сложа уредбата, демек + още 2 тонклони, които са на отделен жак. Слагах ги къде ли не освен-не тръгваха. После реших да иптам един, който се занимава с това и отговорът му беше следният: "Че как искаш да ти тръгне".Преди това ме беше питал през кво ги подкарвам, дали през усилвател. Тъй, че незнам. Дано ад има и друг начин без усилвател, защото хубавите не са ефтини :(

Ако можеш да направиш една снимка на кутията отзад, на sub woofer-а и чинчовете и да ги пуснеш тук, че гугъл не намира нищо, а в сайта на унитек такъв модел няма :!: .
Просто в момента съм на работа и не мога да ти кажа кой цвят на кой трябва да се сложи.
В самия съб ууфер правилно ли си ги закачил?

Back
Горе