Помогнете ми относно IRC плс...

123456789

Registered
значи проблема ми е следният преди два дни увеличиха скоростта на интернета ми. оттогава в ИРК ми показва друго IP а в информацията ми:(ivka@daskal-v.customers.net-surf.net), въпроса ми е това което с еизписва след @ мога ли да го променя?

Според мен неможеш но ако искаш хост може да попиташ твоето исп место net-surf там да ти пише да ти пише примерно As.subdomeinimeto.com :P

123456789 каза:
значи проблема ми е следният преди два дни увеличиха скоростта на интернета ми. оттогава в ИРК ми показва друго IP а в информацията ми:(ivka@daskal-v.customers.net-surf.net), въпроса ми е това което с еизписва след @ мога ли да го променя?

Това след @ е така наречения чичо spoof - скриване на IP-то ти . може да го промениш като поискаш от ирц сървъра на който си connect от админа да ти направи нов .

ако не си ме разбрал/а още ето какво искам да кажа :
Ident : идента с който твоя мирк се connect към даден сървър (в случая ivka)
Spoof : Изречение или съкратен домейн който се показва в ирц вместо твоето IP .

DevNull каза:
123456789 каза:

Това след @ е така наречения чичо spoof - скриване на IP-то ти . може да го промениш като поискаш от ирц сървъра на който си connect от админа да ти направи нов .

ако не си ме разбрал/а още ето какво искам да кажа :
Ident : идента с който твоя мирк се connect към даден сървър (в случая ivka)
Spoof : Изречение или съкратен домейн който се показва в ирц вместо твоето IP .

Това нет сърф незнайно защот админа го е направел да се появява на всеки юзер каннекнал се през неговия серв. Доста е дразнещо.

просто администратора е сложил 1 спооф за всички потребители . всеки който се коннектне към този сървър независимо с какъв идент е ще влиза със този спооф .

това daskal-v е името с което се конектвам за интернет, на повечето от нас, които сме на нет сърф не им изписва daskal-v примерно, а ИП-то. Дръгото е, че като се опитам в ИРК да съм на сървър отел или спектрум нет или които и да е ме включва към сървър irc.net-surf.net

Back
Горе