Помогнете ми с промяна на header.

Anastas86

Registered
Здравейте , в момента се уча да си променям дизайна на блог платформата wordpress.

Потърсих материали в нета ама тъй като съм новичък нещо не ми се отдава още.......

Да кажем , че съм си свалил тема за wordpress обаче логото не ми харесва и искам да го сменя с друго лого( например с лого от друга тема за wordpress).

Влизам в файла header обаче не мога точно да се ориентирам какво точно трябва да променя .

Може ли някой да ми покаже стъпките , чрез който да сменя логото на блога.

Благодаря.

За жалост пълна тишина....... не забравяйте , че всички сте започнали от някъде.. по-точно от такива форуни..... :?:

Разгледай системата малко. Трябва да има template папка или нещо такова. От там се редактира.

ми гледаш properties на логото за да видиш как се казва картинката и после влизаш в главната папка и цъкаш ctrl + f (търсене... тва е на windows) и пишеш името на картинката... :)

OK.

1.Разгледах системата.Редактирането става от контролния панел ( "Редактиране на външен вид")

2 В тази опция имам няколко файла , като мене лично ме интересуват в момента 2 от тях ,а именно header.php и style.css.php

3.Примерно свалям дадена тема обаче "шапката" не ме кефи и искам да я сменя с друга

4.По-точно искам да сменя картинката header.jpg от ТАЗИ шапка на темата с ДРУГА картинка( header.jpg) от шапка на ДРУГА тема.

5.Това питам какво точно трябва да направя за да сменя успешно двете картинки , защото с copy/paste не се получава (ламерско..... ама ко да се прави).

Къде да бърникна във файловете header.php и style.css.php за да стане "магията".

Благодаря предварително.

Ами проблема е точно в разширението. Ако бяха jpg и двете...
Освен copy/paste трябва да се промени и кода.
Намери в кода на файла style.css където е "header_bg.gif" и го замени с
"header_bg.png"(без кавичките) ;)

Във , кой от всичкките файлове се променя шрифта на основния текст?
Какво трябва да се напише за да ги намеря .

Back
Горе