Помощ за мод: Kой каква кола кара?

designer

Registered
Здравейте!
Става въпрос за този мод: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=825 Първо трябва да благодаря за урока, който никъде в българското IT пространство не може да се открие, освен тук... Да премина по същество. Повечето от нещата са преведени и ми е понятно (търсене на текст, заменяне, копиране и т.н.), но базите данни са ми съвсем непонятни. Затова ако може да попитам каква точно е първата стъпка, която трябва да се направи, т.е тази, която в урока Ви е обозначена като SQL. Става въпрос за това:

#Може да се наложи да промените някой настройки на база данните ви

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_mark VARCHAR(255) AFTER user_interests;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_model VARCHAR(255) AFTER user_car_mark;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_year VARCHAR(255) AFTER user_car_model;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_engine VARCHAR(255) AFTER user_car_year;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_wheel VARCHAR(255) AFTER user_car_engine;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_trans VARCHAR(255) AFTER user_car_wheel;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_color VARCHAR(255) AFTER user_car_trans;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_car_foto VARCHAR(255) AFTER user_car_foto;


Извинете ме за невежеството ми, но не знам какво да правя с по-горния текст, а той е първата стъпка за инсталацията... Благодаря предварително!

Поздрави!

:)
 
Ами влизаш в phpmyadmin
Това ако си на платен хостинг треа го имаш и от там се правят вече нещата
то се вижда ясно
номера е да намериш phpmyadminа :)
 
Здравей,
накратко виж тук -> http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1139
по точно стъпка 3
Надявам се знаеш или поне си чувал за phpmyadmin .
 
Здравйте отново!

Благодаря за отговорите. phpmyadmin го знам. Но явно нещо не мога да се справя. Влизам, както е описано в "Стъпка 3" на урока любезно предоставен от колегата bafitu в SQL за заявки. Копирам текста 1:1, така както е в урока за "Кой каква кола кара", натискам изпълни/go , но ми се появява ето това: http://img136.imageshack.us/img136/8631/helpmt8.jpg Дали не съм преписал нещо правилно.

Поздрави! :)
 
Грешката вика , че вече има такова поле user_car_mark.Да не би да си го въвел 1 път и след това отново да пробваш ?
 
Ето какво трябва да направиш стъпка по стъпка:

1. Отваряш в phpmyadmin таблицата phpbb_users

2. Точно под нея има едно поле с Add (Добави) брой полета, и кръгчета за отметки с варианти : в края на таблицата, в началото на таблицата или след даден ред. В инструкцията е упоменато да добавиш първия ред след user_interests. Това става след като сложиш отметка на After (След) и от падащото меню избереш user_interests.

3. В отворения нов празен ред в първото поле пишеш името на реда, както е посочен в инструкцията. Първия посочен ред е user_car_mark

4. След като си написал името, минаваш към Type (тип) Varchar е по дефолт заложено, но ако е нещо друго, го промени от падащото меню на Varchar. Третото поле е Lenght (дължина) в инструкцията е посочено 255, така че пишеш това. Нататък не пипаш нищо по реда.

5. Натискаш Save и готово, новия ред в таблицата е създаден на точното място, с точните параметри.

След това повтаряш стъпките от 2 до 5 за всеки следващ ред от указанието на мода. Не забравяй да слагаш всеки следващ, под предходния в таблицата. Това са всички нови редове, които трябва да имаш добавени в таблицата phpbb_users, след ред user_interests :

user_car_mark
user_car_model
user_car_year
user_car_engine
user_car_wheel
user_car_trans
user_car_color
user_car_foto

След като ги добавиш, виж дали не си повторил наистина добавянето на някой два пъти и изтрий предния, защото най-вероятно ще е и с грешни стойности.
Успех!
 
Здравейте!
Много трябва да благодаря на kirilart за перфектното обяснение. Справих се от първия път. Отново благодаря на kirilart. Та... С phpmyadmin и базите данни се справих лесно, но оттук нататък около 2 дена мъки. Почти 2 дни се мъчих да следвам съответния урок за мод, но почти постоянно бърках, някои неща не се намираха, други не се записваха. Та... Имам една молба: Ако някой е разработил успешно такъв мод и му се занимава да ми прати файловете, който трябваше да се нагласят спред урока. Благодаря предварително.

Поздрави! :|
 

Горе