Помощ при код

glosser

Registered
<a href="<?php echo $this->data->imgurl?>" title="<?php echo $this->data->imgurl;?>" alt="<?php echo $this->data->imgurl;?>">
Click here to view image</a>
така си изкарвам изображението на елемент от таблицата. Проблема е, че когато някой елемент няма снимка към него, ми вади линк Click here to view image към локалхоста. Искам да го направя така, че когато няма линк към снимка в колоната, да ми изкарва, че няма снимка, например Dont have pic link.
Как ще стане номера :?

Проверяваш си дали imgurl ти е валиден линк и ако не е го заместваш със своя направена картина или просто целия линк да е в условие и ако не е валиден линк imgurl самото да не се показва.

ами по принцип ако не е валиден линка, още при добавяне си го изписва, но това е drupal и се мъча ръчно да настроя 1 тоя модул ми е трудно да го направя, понеже аз добавих това с изображенията и сега незнам как да го довърша. Като идея изцяло ми е напълно ясно как ще стане, но не се досещам за кода :?

Код:
if(!empty($this->data->imgurl))
{
// echo "linka ti...";
}

Това ще провери дали е празен адреса, ако не е ще изкара линка.
Можеш да ползваш алтернативно get_headers() за да проверяваш дали връща 404 error , и ако връща да не изкарва линка.

Back
Горе