Последни теми от PHPBB на e107

xclusive

Registered
Ползвам е107 но искам да заменя форума на портала с PHPBB
инсталирах форума , но немога да изкарам последните теми от него на заглавната страница.
използвах ето този скрипт:
Код:
<?php 
/*** phpBB - Last Topics System ***/ 

//------------------------------ 
//Edit this parameters: 

//MySQL server adress 
$host="localhost"; 

//Username 
$user="user"; 

//Password 
$pass="pass"; 

//Database 
$db="dbname"; 

//Table Prefix 
$table="phpbb_topics"; 

//kolko temi da izkarva 
$latest="10"; 

//-------------------------- END 



//------------------------------ 
//Don't edit ! 

$link=mysql_connect($host, $user, $pass); 
$db=mysql_select_db($db); 
$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$latest"; 
$result=mysql_query($query, $link); 
while ($row=mysql_fetch_row($result)) { 
echo "<a href='link kum foruma/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>"; 
} 

//-------------------------- END 

?>
Скрипта работи идеално но опитах да го сложа като меню в самия портал но нестава. Как мога да го направя това?
 

xclusive

Registered
A може би проблема идва в това че скрипта е php
защото досега каквито и да е било html скриптове да съм поставял в менюта на е107 са си работели идеално.
Има ли начин този скрипт да се направи да е html или това е невъзможно?
 

Rex

Registered
xclusive каза:
A може би проблема идва в това че скрипта е php
защото досега каквито и да е било html скриптове да съм поставял в менюта на е107 са си работели идеално.
Има ли начин този скрипт да се направи да е html или това е невъзможно?


ест. че да стига сървъра да поддържа php

номера ще стане с iframe :D :wink: :wink:
 

xclusive

Registered
Значи сървъра ми поддържа пхп
но когато поставя скрипта в създаденото от мен меню излиза самия текст на скрипта а не последните теми. Ако поставя html код си работи перфектно (кода на брояча ми е html).....
 

mizarck

Registered
Код:
document.write("<?php 
/*** phpBB - Last Topics System ***/ 

//------------------------------ 
//Edit this parameters: 

//MySQL server adress 
$host="localhost"; 

//Username 
$user="user"; 

//Password 
$pass="pass"; 

//Database 
$db="dbname"; 

//Table Prefix 
$table="phpbb_topics"; 

//kolko temi da izkarva 
$latest="10"; 

//-------------------------- END 



//------------------------------ 
//Don't edit ! 

$link=mysql_connect($host, $user, $pass); 
$db=mysql_select_db($db); 
$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$latest"; 
$result=mysql_query($query, $link); 
while ($row=mysql_fetch_row($result)) { 
echo "<a href='link kum foruma/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>"; 
} 

//-------------------------- END 

?>");

така трябва да ти изглежда php файла
записваш го в файл и го качваш на сървъра
посве
там кадето изкаш да излезне кода пишеш това

<script src="пътя до файла с заявката"></script>
 

xclusive

Registered
имам още един въпрос...
намерих това в един друг форум, но не ми е много ясно къде точно трябва да се сложи това по скрипта :
Код:
Ето вариант само с една SQL заявка (вкл. категория, име на форума и всичко останало):

SQL  
SELECT
`phpbb_topics`.*,
`phpbb_forums`.`forum_name`,
`phpbb_categories`.`cat_title`

FROM `phpbb_topics`, `phpbb_forums`, `phpbb_categories`

WHERE `phpbb_topics`.`forum_id` = `phpbb_forums`.`forum_id` AND `phpbb_forums`.`cat_id` = `phpbb_categories`.`cat_id`

ORDER BY `phpbb_topics`.`topic_time` DESC LIMIT 0, 5  


Може и с LEFT JOIN, но ще е малко по-трудно
Благодаря предварително!
 

Горе