Последни теми от phpbb forum

mute

Registered
знам че тази тема е обсуждана по много други форуми и има доста скриптове даже съм пробвал 3 но нито един от тях неработеше
Някои ако има такъв скрипт които да работи моля да ми го даде.
 

bafitu

Registered
тва тря бачка преди мисля , че него ползвах :
Код:
<?php
$host="localhost";
$user="юсер";
$pass="пасс";
$db="именабазатаданни";
$table="phpbb_topics";
$latest="10";
$link=mysql_connect($host, $user, $pass);
$db=mysql_select_db($db);
$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$latest";
$result=mysql_query($query, $link);
while ($row=mysql_fetch_row($result)) {
     echo "<a href='http://път/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>";
}
?>
това тря бачка така като го гледам...само трябва да въведеш данните...ам...ако имаш проблеми пиши..
 

staf

Registered
Прочети мненията по надолу
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=77&start=30

<?php

/*** phpbb система за последни теми ***/

/** Моля променете по-долните параметри ***/

//MySQL сървър хост

$adress="localhost";

//Потребител

$username="root";
//Парола

$password="";



//База данни

$database="phpbb";



//Таблица

$table="phpbb_topics,phpbb_categories";

//Колко броя последни теми да показва?

$limit="10";

// Край на връзката


//Не редактирай нищо

$connection=mysql_connect($adress, $username, $password);

$database=mysql_select_db($database);

$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$limit";

$result=mysql_query($query, $connection);
while ($row=mysql_fetch_row($result))
{
echo "<a href=' името на форума го пишеш тук /viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[14]: $row[2]($row[6])</a><br>";
}
?>
 

NeedFix

Registered
Ето нещо и от мен!Благодаря на Васил Антонов!

Код:
<?php

/*** phpBB - Last Topics System ***/



//Author: Vasil Antonov

//Email: vasko_an@abv.bg

//Date: 21.05.2004





//------------------------------

//Edit this parameters:



//MySQL server adress

$host="";



//Username

$user="";



//Password

$pass="";



//Database

$db="";



//Table

$table="phpbb_topics";



//Show last x posts

$laforums="10";



//-------------------------- END







//------------------------------

//Don't edit !



$link=mysql_connect($host, $user, $pass);

$db=mysql_select_db($db);

$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$laforums";

$result=mysql_query($query, $link);

while ($row=mysql_fetch_row($result)) {

    echo "<a href='http://www.domain.com/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>";

}



//-------------------------- END



?>
 

bafitu

Registered
NeedFix не усети ли , че даваш същия код като моя :wink: хихи просто на моя съм махнал тия обяснения ,а на staf така като го гледам май ще изкарва и името на категорията ... май .. :?:
 

NeedFix

Registered
А сорка не забелязах :( !Аз много с PHP не се занимавам и само като видях в bgdev че има такъв код реших да го постна! :(
 

mute

Registered
добре какво е тази грешка
Warning: mysql_fetch_row(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/mute/public_html/forum1.php on line 12

какво трябвада напиша на ред 12 какъв път да посоча ?
<a href='http://път/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a><br>"

вмомента съм написал името на хоста
 

bafitu

Registered
при мен работи без проблеми незнам .. сигурен ли си , че си въвел правилно базата данни , името , хоста , паролата ?
 

mute

Registered
тва е че несам мнго сигорен ама на ред 12 нее за пасс име хост ае точно този ред които записах
 

bafitu

Registered
12 ред е тоя :
while ($row=mysql_fetch_row($result)) {
но аз невиждам грешка хм много странно , а иначе ако беше въвел грешно щеше да покаже , че няма връзка с базата данни хм
я пробвай на staf кода...ще видя каква е грешката тука..хм
 

bafitu

Registered
ето това вече няма как да не работи (в момента го използвам на един фрее хост)
Код:
<?php
$dbhost="хост";
$urlPath="http://пътдофорума";

$dbuser="юсер";

$dbpass="парола";

$db="базаданни";

$table="phpbb_topics";

$laforums="10";

$connection = mysql_connect("$dbhost", "$dbuser", "$dbpass");
$db=mysql_select_db($db);

$query="select * from $table order by topic_time desc limit 0,$laforums";
$result=mysql_query($query, $connection);

print "<center>Последните 10 теми</center>";
print "<table cellpadding='0' cellSpacing='0' width='350' height='50'>";
while ($row=mysql_fetch_row($result))
 {
   $Y=$Y+1;
echo "<tr valign='top'><td onmouseover=this.style.backgroundColor='gray' onmouseout=this.style.backgroundColor=''><font color=\"#111111\" size=\"2\">$Y - $asd</font><a href='$urlPath/viewtopic.php?t=$row[0]' target='_blank'>$row[2]</a> <font color=\"#111111\" size=\"2\">&nbsp&nbspОтговори : <font color=\"blue\" size=\"2\">$row[6]<br>";
този даже слага и цифри пред темата т.е. 1 , 2 и тн..
 

mute

Registered
метода на Стаф стана етого и резултата http://kick-off-fm.qhoster.net/forum1.php
а как да премахна категориите да не се виждат
 

bafitu

Registered
на staf :
$table="phpbb_topics,phpbb_categories";
замени с :
$table="phpbb_topics";

после надолу където да дава линк-а махни $row[14]:
и трябва да стане
 

Maricha

Registered
Аре де пичове няма ли да помогнете за тази тема:


http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=435

найстина много ми трябва аре кво ще ви стане само да ми кажете
 

staf

Registered
bafitu каза:
на staf :
$table="phpbb_topics,phpbb_categories";
замени с :
$table="phpbb_topics";

после надолу където да дава линк-а махни $row[14]:
и трябва да стане
Изпревари ме :roll:
 

mute

Registered
нали този пхп скрипт мога да го вградя направи в хтмл-а на страницата ми или немога вижте какво се получава
http://kick-off-fm.qhoster.net/
 

Горе