Права

Влизаш си в контролния панел (предполагам че знаеш от къде :wink: )

Отстрани в менюто отиваш най - долу където пише Потребители и даваш на Права. от там би трябвало да стане :)

За другите, които евентуално биха искали да направят подобно нещо ще споделя аз какво съм направил.

Форума се състои от няколко раздела, като във всеки от тях има по няколко подфорума.
Целта е да се скрие точно определен подфорум.
Първо от администраторския панел задаваме този подфорум да бъде скрит - Меня Форум - Права. Избираме от падащото меню въпросния подфорум и натискаме "Вижте форума".
На следващия екран си задавате вече правата за достъп каквито искате да бъдат. Например за "Промяна, Изтриване, Важна тема и СЪОБЩЕНИЕ" им задавм Модове, а за всички останали "Частни".
Така само модераторите ще имат право да извършват съответните действия, а никой потребител няма да може дори да види подфорума и темите в него.
Второ. Сега следва да направим така, че някои потребители да могат да го виждат този подфорум (ако ли няма смисъл всичко това :D )
Създаваме групата - От менюто Групи - Права създаваме нова група.
След като вече сме я създали от меню Групи избираме Права. От падащото меню си избираме групата и натискаме бутона "Вижте Групата".
На този екран трябва да има таблица с три колони. В първата са подфорумите, във втората простите права и в третата за модераторите.
В третата колона навсякъде слагаме "Не е Модератор" това означава, че членовете на тази група няма да имат модераторски права за тези подфоруми (ако изберем всички, значи за целия форум).
Във втората колона точно срещу въпросния подфорум, който скриваме избираме "Достъп разрешен".

Сега излизаме от администраторския панел и от индекса на форума отиваме на "потребителски групи". най-долу има поле за добавяне на потребители в групата.
Добавяме всички, които искаме да имат достъп до подфорума.
Когато добавим всички се връщаме в администраторския панел меню Групи - Настройки, избираме групата и "Виж групата". Сега я затваряме.
Ако всичко е изпълнено точно както съм го описал потребителите в новата група ще имат достъп до подфорума, а всички останали няма да го виждат. Това естествено не важи за администраторите.

Back
Горе