webdeveloper
Registered
Здравейте, интересува ме как мога да преброя всички записи от дадена таблица и да изпиша броя им в страницата?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
<?php
$select = mysql_query("SELECT * FROM `table`");
$count = mysql_num_rows($select);
if($count == 0){
echo "В таблицата няма записи";}
if($count == 1){
echo "В таблицата има 1 запис";}
else {
echo "В таблицата има ".$count." записа";}
?>
Само червеното трябва да си го промениш, спрямо кода ти.$d = mysql_fetch_assoc(mysql_query("select count(file_id) as all_rows from files where file_id = '$id'"));
echo $d[all_rows];
crazy_pi4 каза:То става и с count, и с mysql_num_rows... аз съм свикнал с второто... първото ти е дадено от @devent
Код:<?php $select = mysql_query("SELECT * FROM `table`"); $count = mysql_num_rows($select); if($count == 0){ echo "В таблицата няма записи";} if($count == 1){ echo "В таблицата има 1 запис";} else { echo "В таблицата има ".$count." записа";} ?>
webdeveloper каза:Благодаря ви за отговорите! Успях да го направя, но само с примера, който даде crazy_pi4.
С примера на devent няма да се получи заради други особености по системата ми. Явно ще се размина с изписването на записите щом товари толкова много.![]()
$result= mysql_query("select count(file_id) as all_rows from files);
echo mysql_result($result,0,"all_rows");
Може ли малко разяснение по тоя код? В смисъл какво прави mysql_result и какви неща има в скобите?admin каза:webdeveloper каза:Благодаря ви за отговорите! Успях да го направя, но само с примера, който даде crazy_pi4.
С примера на devent няма да се получи заради други особености по системата ми. Явно ще се размина с изписването на записите щом товари толкова много.![]()
Чакай.
Пробвай така:
Код:$result= mysql_query("select count(file_id) as all_rows from files); echo mysql_result($result,0,"all_rows");
admin каза:webdeveloper каза:Благодаря ви за отговорите! Успях да го направя, но само с примера, който даде crazy_pi4.
Чакай.
Пробвай така:
Код:$result= mysql_query("select count(file_id) as all_rows from files); echo mysql_result($result,0,"all_rows");
mysql_results in bg.php.netcrazy_pi4 каза:Може ли малко разяснение по тоя код? В смисъл какво прави mysql_result и какви неща има в скобите?admin каза:webdeveloper каза:Благодаря ви за отговорите! Успях да го направя, но само с примера, който даде crazy_pi4.
Чакай.
Пробвай така:
crazy_pi4 каза:Може ли малко разяснение по тоя код? В смисъл какво прави mysql_result и какви неща има в скобите?admin каза:webdeveloper каза:Благодаря ви за отговорите! Успях да го направя, но само с примера, който даде crazy_pi4.
Чакай.
Пробвай така: