Преглеждане на профил с помощни балони 2

plamchoo

Registered
http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=669
От тука е урока правя всичко и вижте края..
http://img167.imageshack.us/img167/111/untitledgd4.jpg
Защо излиза чак там долу :shock:
 

Access

Registered
нещо не си направил както трябва.
мода си работи идеално и няма проблеми.
прегледай внимателно всичко което си направил и виж къде ти е грешката ;)
 

plamchoo

Registered
Access каза:
нещо не си направил както трябва.
мода си работи идеално и няма проблеми.
прегледай внимателно всичко което си направил и виж къде ти е грешката ;)
Прегледах всичко ако искаш кода да ти дам ?
 

NazGul

Registered
Урока работи идялно просто трябва да се внимава като се добавя . 1 знак да сгрешиш и сичко отива подяволите
 

mn_dolen

Registered
287636_orig.jpg
Всичко каквото трябва правя ... Нищо друго и накрая ...
 

Admin

Registered
Нещо наистина не си добавил правилно.
Дай кода около посочения ред.

Примерно от 150 до 250 ред да видя къде може да е грешката.

Някоя скоба на някое условие може да е забравена.
 

mn_dolen

Registered
Код:
if (defined('SHOW_ONLINE'))
{

	$user_forum_sql = ( !empty($forum_id) ) ? "AND s.session_page = " . intval($forum_id) : '';
$sql = "SELECT u.username, u.user_id, u.user_allow_viewonline, u.user_level,u.user_regdate,u.user_avatar,u.user_posts, s.session_logged_in, s.session_ip 
		
FROM ".USERS_TABLE." u, ".SESSIONS_TABLE." s
		WHERE u.user_id = s.session_user_id
			AND s.session_time >= ".( time() - 300 ) . "
			$user_forum_sql
		ORDER BY u.username ASC, s.session_ip ASC";
	if( !($result = $db->sql_query($sql)) )
	{
		message_die(GENERAL_ERROR, 'Could not obtain user/online information', '', __LINE__, __FILE__, $sql);
	}

	$userlist_ary = array();
	$userlist_visible = array();

	$prev_user_id = 0;
	$prev_user_ip = $prev_session_ip = '';

	while( $row = $db->sql_fetchrow($result) )
	{
 //start web-tourist.net mod
$potreb=$row['username'];
$potreb='User: '.$potreb;
$regdate = $row['user_regdate'];
$start_time = date('m.d.y', $regdate);
$topici=' Общо мнения: '.$row['user_posts'];
$start_time="Регистрация: ".$start_time;
$avatarat=$row['user_avatar'];
if($avatarat!='')
{
if(file_exists("images/avatars/$avatarat"))
{
$blah = getimagesize("images/avatars/$avatarat");
$width1 = $blah[0];
$height1 = $blah[1];
$lkons=$height1/$width1;
$height2=40;
$width2=$height2/$lkons;


$avatarat="<center><img height=$height2 width=$width2 src=images/avatars/$avatarat></center>";
}
else
{
$avatarat="";
}
}
$balon='onmouseover="return overlib(\' '.$start_time.'<br/>'.$topici.'<br/>'.$avatarat.'\',CAPTION, \' '.$potreb.'\');" onmouseout="return nd();" ';
//end web-tourist.net mod

След това има още 1 код за заместване ето го как съм го заместил
Код:
	$row['username'] = '<b>' . $row['username'] . '</b>';
					$style_color = 'style="color:#' . $theme['fontcolor2'] . '"';
				}

				 if ( $row['user_allow_viewonline'] )
{
$user_online_link = ' <a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'>' . $row['username'] . '</a>';
$logged_visible_online++;
}
else
{
 if ( $row['user_allow_viewonline'] )
{
$user_online_link = ' <a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'>' . $row['username'] . '</a>';
$logged_visible_online++;
}
else
{
$user_online_link = '<a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'><i>' . $row['username'] . '</i></a>';
$logged_hidden_online++;
} 

				}
				else
				{
					$user_online_link = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'><i>' . $row['username'] . '</i></a>';
					$logged_hidden_online++;
				}
 

Admin

Registered
Втория код е омазан.
Пише да се замести...
а ти някак си си го вкарал вътре в самия код.


Трябва да се махне това:
if ( $row['user_allow_viewonline'] )
{
$user_online_link = ' <a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'>' . $row['username'] . '</a>';
$logged_visible_online++;
}
else
{
if ( $row['user_allow_viewonline'] )
{
$user_online_link = ' <a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'>' . $row['username'] . '</a>';
$logged_visible_online++;
}
else
{
$user_online_link = '<a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'><i>' . $row['username'] . '</i></a>';
$logged_hidden_online++;
}

}
else
{
$user_online_link = '<a href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'><i>' . $row['username'] . '</i></a>';
$logged_hidden_online++;
}


и на негово място да се сложи:


if ( $row['user_allow_viewonline'] )
{
$user_online_link = ' <a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'>' . $row['username'] . '</a>';
$logged_visible_online++;
}
else
{
$user_online_link = '<a '.$balon.' href="' . append_sid("profile.$phpEx?mode=viewprofile&" . POST_USERS_URL . "=" . $row['user_id']) . '"' . $style_color .'><i>' . $row['username'] . '</i></a>';
$logged_hidden_online++;
}



Трябва да изпълняваш това което пише, защото като се омаже всичко трудно се намират грешките.
 

golbez

Registered
Как мога да добавям още информация за потребителите във тези балончета :)
 

golbez

Registered
ми искам да ми кажете алгоритъма по-който се слага информацията там. аз се мъчих но нещо не излиза :D . Примерно да сложа пол, години, сайт, интереси и т.н. Нещата от профила. Имам ги модовете за пол и години.

Едит: ==>>

Ето мога да ви покажа какво добавих.
//start web-tourist.net mod
$potreb=$row['username'];
$potreb='Потребител: '.$potreb;
$regdate = $row['user_regdate'];
$start_time = date('m.d.y', $regdate);
$topici=' Общо мнения: '.$row['user_posts'];
$start_time="Регистрация: ".$start_time;
$sait=$row['user_website'];
$sait='Сайт:'.$sait;
$avatarat=$row['user_avatar'];
if($avatarat!='')
{
if(file_exists("images/avatars/$avatarat"))
{
$blah = getimagesize("images/avatars/$avatarat");
$width1 = $blah[0];
$height1 = $blah[1];
$lkons=$height1/$width1;
$height2=40;
$width2=$height2/$lkons;

$avatarat="<center><img height=$height2 width=$width2 src=images/avatars/$avatarat></center>";
}
else
{
$avatarat="";
}
}
$balon='onmouseover="return overlib(\' '.$start_time.'<br/> '.$sait.'<br/>'.$topici.'<br/>'.$avatarat.'\',CAPTION, \' '.$potreb.'\');" onmouseout="return nd();" ';
//end web-tourist.net mod
Проблема е че от това което съм добавил излиза само Сайт: а сайта на човека дето си го е писал у профила го няма.
 

golbez

Registered
Нека тук се вкючи админа да каже какъв е алгоритъма на слагане на информация в тези балончета.
 

Горе