Предаване на променливи между 2 сайта

Dodo1987

Registered
Здравейте

Опитвам се да направя следното:

Да имам една форма за уплоад в друг сайт.
Вариантите са 2 - или формата да води към upload.php файла на другия сървър или чрез iframe

Въпроса ми е как аз ако ползвам iframe или пътя води до другия сървър, мога да взема информацията от уплоад-а.

Качила се е картинката, в iframe ми показва успешно качена, но как да взема да каже пътя или нещо друго.

Не го обясних добре, но се надявам да разберете какво имам предвид.

Благодаря

Не знам, но с IFrame и с нещо като file_get_contents()!

В смисъл, ако е изпратено, от там си взимаш реда точно с съобщението и го извеждаш, но според мен това, което искаш да направиш си е сложно! :?:

кратко и ясно: НЕ

дълго и широко: Не може да осъществиш връзка м/у 2-та сървъра, при първия просто потребителя ще е вече в другия сайт, при втория, пак ще е в другия, само че ще се вижда през твоя сайт. на практика няма начин да се качи без да се осъществи връзка по между им, без твоя сървър да върти трафик. Най-лесния начин е да се качва при теб файла, след това чрез някой модул като cURL да си създадеш бот който да го качи на въпросния 2 сървър и да извлечеш чрез регулярен израз или DOM резултата. Но въпреки всичко твоя сайт ще бере трафик, така че ако смяташ да го правиш на някое малко проектче е невъзможно. Единствения вариант е да имаш някаква вътрешна връзка към другия сървър или с други думи да установиш нещо като уеб ферма. Естествено съм сигурен че твоета идея е подобна на тези да вземеш линк за DL на youtube клипчета, но ти искаш да качва в няколко сайта и да ти дава линкове.

@rosko - как да стане, с file_get_contents() като аз ако го направя с iframe и после взме инфото, при субмита на моята страници, даните от ъплоудваната карнитнка ще изчезнат.

@CBeTHaX - Няма да е за You Tube или нещо такова.
Имам 2 сайта - На единия хоста е малък - на другия хоста е голям.
Та искам като се качва в този сайт с малкото място файловете да отидат в този с многото и като кача нещо от него да мога да го запиша в БД.

Някакви други идеи?

jooorooo каза:
ето решението

http://us3.php.net/manual/en/book.ftp.php

Това е идея стана, но става много бавно и получавам тази грешка

Код:
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in

Back
Горе