Предложение за конвертация в MySQL

jaffy

Registered
Имам 1 база данни в която всичко е писано кирилица без изключение. Смисъл полетата в които е писано не са маймунки ами най-обикновенно като това --> "Лелее до къде стигнах" / води се ,че цялата база е UTF-8 както и таблиците.

Начи от кирилизираните символи искам по някакъв извънземен начин да ги конвертирам в latin1 charset (маймуница) демек това --> "Àðå áðúìáàð÷åòà.. ðàçãëåäàéòå ïîðåäíèÿ ôîðóì â íåòà"

Опитвах, струвах, късах коси ,но ефект така и не имаше... опитах с Notepad ++ конвертиране, опитах вадене в друг чарсет (получавах въпросителни, поне да бяха точки щях да разбера колко е разстроено положението), опитвах директно копиране от полето в другото поле, так ентър и айде пак гледаме кино филм и в главната роля играят въпросителните... пробвах хтмл енкодинга с него да ги преобразя (мета таговете), пробвах да качвам кирилизираните символи в ФТП сървър с надеждата като преди да се трансформират в cp1251 пак ми върши работа, но уви този път на пук на всичко не се получи... еми направо ми иде да хвана двуцефката и да му пръсна цъките на тоя MySQL не знам колко хилядолетия вече го мъча това..

Еми на края обаче стигнах до вас, надявам се да имате идеи.
Благодаря предварително!
+1 ... разбира се!
 

Горе