Предложение за SEO състезание

Статус
Not open for further replies.

Svetoslav

Registered
Говрих с admin. Ако има ентусиасти можем да спретнем едно SEO състезание.
Правилата ще са прости. Всеки се записва и на определена дата получаваме една и съща думичка. Правим сайтове, оптимизираме ги за нея и три месеца след това, който е на първо място в google.com печели.

Думичката ще е нещо измислено, за което Гуугъл не връща резултати за да не замърсяваме серповете. Например seotourist. Всякакви техники са позволени .Нямате ограничения за нищо - важното е след три месеца да сте на първо, второ или трето място в Гуугъл.

Моля всички ентусиасти да заявят желание в тази тема, както и ако имат някакви предложения или въпроси да ги задават тук.

И аз искам да участвам... :)
Без да намесвам туриста в играта.
Само за участие с някой друг сайт (подстраница).

Ako остане време ще се запиша и аз

Ок - 5 човека до тук - станем ли 10 ще пусна теми в другите СЕО форуми и ще дойдат още минимум 10 - а 20 човека за конкуренция си е добре. Остава админ да измисли думата и да определи датата. Регваме по едно домейнче, кой-където иска и започваме. Тук трябва да спомена единственото правило - без стари и вече оптимизирани домейни. Започваме си на чисто за да имаме равен старт.

А не може ли да е отборно състезание , да кажеме отбор на web-tourist срещу отбор на друг форум, дали някой ще се навие ?

Svetoslav каза:
Ок - 5 човека до тук - станем ли 10 ще пусна теми в другите СЕО форуми и ще дойдат още минимум 10 - а 20 човека за конкуренция си е добре. Остава админ да измисли думата и да определи датата. Регваме по едно домейнче, кой-където иска и започваме. Тук трябва да спомена единственото правило - без стари и вече оптимизирани домейни. Започваме си на чисто за да имаме равен старт.

Ей.
Недей в другите форуми да ни пускаш.
Тук малко затворена система си е си живеем свой живот.
Не искам реклама на тази игра и то защото навсякъде хората са различни
и трудно чужди потребители свикват с нашите правила и разбирания за
"отношения между потребителите" .
20 нови човека значи 20 пъти да обяснявам правилата на туриста.
Не всеки се навива да ги спазва.
Никой никога не се кани тук.

БЕЗ РЕКЛАМА НА ДРУГО МЯСТО. :)

Моето ограничение е минимум 30 поста в туриста за да участваш.
Останалите правила може да ги коментирате.
И нека да е нов поддомейн в някой от фрее хостовете.
Примерно фреехостиа.

Давайте предложения.

Идеята е индивидуално да е + плюс това ако сме в един отбор с теб, а имаме различни виждания за оптимизацията на сайта как ще се решава всичко - изобщо става много сложно. А и ако се събере друг отбор, то той ще е само от БГ СЕО Форума - а срещу тях няма смисъл да играете :D

admin каза:
Svetoslav каза:

Ей.
Недей в другите форуми да ни пускаш.
Тук малко затворена система си е си живеем свой живот.
Не искам реклама на тази игра и то защото навсякъде хората са различни
и трудно чужди потребители свикват с нашите правила и разбирания за
"отношения между потребителите" .
20 нови човека значи 20 пъти да обяснявам правилата на туриста.
Не всеки се навива да ги спазва.
Никой никога не се кани тук.

БЕЗ РЕКЛАМА НА ДРУГО МЯСТО. :)

Моето ограничение е минимум 30 поста в туриста за да участваш.
Останалите правила може да ги коментирате.
И нека да е нов поддомейн в някой от фрее хостовете.
Примерно фреехостиа.

Давайте предложения.

1. Това със затворената система е убер тъпо! Защо да не участват други хора - те ще участват в състезанието - няма да пишат във форума - не мисля, че ще е проблем "отношението към потребителите". На предното СЕО състезание имаше и хора от туриста. Никой не е слагал подобни ограничения. А и админ - нека бъдем реалисти - за да се научи нещо от това състезание ще ни трябват хора от други форуми.
Ако трябва аз ще им обяснявам правилата. Ако толкова е проблем баси ще си им кажа на хората - наспамете с 30 мнения и тогава се включете за да избегнете админ филтъра. :D

2. За кво да е на фрее хост - къв е смисъла - аз не съм съгласен - фреехоста не потдържа много от инструментите необходими за работата на един СЕО - а и дали ще е субдомейн или домейн състоящи се и двата от ключовата дума - все тая.

Svetoslav каза:
Идеята е индивидуално да е + плюс това ако сме в един отбор с теб, а имаме различни виждания за оптимизацията на сайта как ще се решава всичко - изобщо става много сложно. А и ако се събере друг отбор, то той ще е само от БГ СЕО Форума - а срещу тях няма смисъл да играете :D

Просто една тестова игричка.
Всеки срещу всеки.

Избираме дума.
Записваме се .
Създаваме един поддомейн в hit.bg и почваме .

Предлагам да се избере хостинг, който да ползват всички участници и да е забранено да се ползва думата в адреса. Например ако думата е "seotourist" да не може да се ползва "seotourist.freehost.com" или "seotouristnet.freehost.com" и пр. :)

Е ако ще е игра, нека е игра - направена както трябва с подходяща конкуренция. Ся да си играем на тестчет6а - малко ли сме тествали нещата докато сме ги учили? Нека е сериозна, голяма игра - идеята е да се надмине предното СЕО Състезание. Не бих отделил по 1 час на ден в продължение на три месеца, върху нещо, което дори име няма да ми донесе.

Ок.
Нека да е отворено състезанието.
Но това с домейните... къде сега ще ги търся дали са създавани преди
2 години или не
или развивани вече.

И домейн не е поддомейн.
Сега всички трябва да си купуват домейни ли?
Нали на равни начала.

BUGZ_SY каза:
Предлагам да се избере хостинг, който да ползват всички участници и да е забранено да се ползва думата в адреса. Например ако думата е "seotourist" да не може да се ползва "seotourist.freehost.com" или "seotouristnet.freehost.com" и пр. :)

И това пък как го роди?
Какъв е смисъла да няма думичката в името - нали и без това всеки ще я сложи - дали всеки ще я сложи или всеки щее с друго = няма особено значение -, но е стереотип за СЕО състезанията да се слага тази думичка - погледнете най-малкото домейните на Световното по СЕО.

май и аз ще се включа ;)

admin каза:
Ок.
2 години или не
или развивани вече.

И домейн не е поддомейн.
Нали на равни начала.

Първо - една проверка на Хуис за 20 участника няма да те стопи.
Да на равни начала ще сме - аз например бих си взел домейн, защото знам как да го ползвам и какви са предимствата пред поддомейна - ако някой така или иначе не може да се възползва от това за него няма да има значение дали ще е на поддомейн - даже ще има предимство в началото заради развития основен домейн. В крайна сметка на един СЕО работата не му е само да прави линкове - трябва да знаеш много неща.

п.с: само за пример - кой фрее хостинг потдържа УърдПресс например?

Svetoslav каза:
admin каза:
Ок.
2 години или не
или развивани вече.

И домейн не е поддомейн.
Нали на равни начала.

Първо - една проверка на Хуис за 20 участника няма да те стопи.
Да на равни начала ще сме - аз например бих си взел домейн, защото знам как да го ползвам и какви са предимствата пред поддомейна - ако някой така или иначе не може да се възползва от това за него няма да има значение дали ще е на поддомейн - даже ще има предимство в началото заради развития основен домейн. В крайна сметка на един СЕО работата не му е само да прави линкове - трябва да знаеш много неща.

п.с: само за пример - кой фрее хостинг потдържа УърдПресс например?

@Svetoslav ... това е форум бе човек.
Коментираме. Не е казано, че аз няма да се съобразя с теб но
трябва да се чуе мнението и на другите.
Тук никой не претендира да е професионалист. Всички се учат включително аз.
Не става въпрос само за теб и аз трябва да помисля и за останалите
наши потребители.
Не мога да мисля за чуждите които ще дойдат от някъде си.
Определено ти казвам, че не искам да се занимавам с потребители
от чужд форум и особено някой да ги кани.

УърдПресс трябва да може да се инсталне във фреехостиа.
там си имаш и база данни и php .
Не виждам проблем.
И защо ти е word press непременно?
Това не е инструмент? Това е готова система.
Нали за една страница става въпрос или за цял сайт?
Дай някаква причина поради която една страница да е създадена
с някаква система за да е по-добре индексирана.

Кой казва, че ще се прави станица? :shock: С една страница къде ще се класираш в Гуугъл?

За това, че тук било форум: аз казах - "аз например" - мога да отговарям само за себе си - предполагам, че и други хора ще са на моето мнение.

А относно "рекламата на сео състезанието" - не мога да разбера какъв е този страх от външните потребители. Това започва да ми прилича на секта. :shock: Голяма работа като ще се запишат още 10 участника - като се прави нещо такова се прави без ограничения. Ако е чак такъв проблем ще направим състезанието в друг форум и, който иска от туриста нека заповяда.

п.с: УърдПресс го дадох за пример само - беше първото, което ми хрумна. Домейна предлага много глезотии.

Статус
Not open for further replies.

Back
Горе