Предложение: он-лайн стратегия! Запитване...

sizif

Registered
Може би мястото на този пост не е точно в този форум, но тъй като свикнах със средата тук, а и имам вече някаква идея за това накъде се развиват подходите в пограмирането на по-редовните от вас, позволявам си да поставя темата тук.

Както вече сте разбрали от заглавието, интересува ме колко от вас биха се сключили в създаването на некомерсиална он-лайн стратегия?

От юношеските си години се занимавам с теоритични разработаки на симулационни модели, а от както използването на И-нет се масовизира се опитвам да прилагам възможностите на мрежата като базова среда (достатъчен брой потенциални участници, свободен достъп от почти неограничен кръг места, проследяване на процесите в реално време и пр). Така, поне що се отнася до създаването на социални модели, комуникационните възможности на и-нет значително могат да облекчат реализацията на една такава симулация. Естествено, подобна "симулация" не е "истинска" симулация по ред причини, с които няма да ви отегчавам.

Изписах горните редове от една страна за да илюстрирам сериозността ан предложението си (в смисъл не ми е хрумнало днес и само си запълвам времето с този постинг), от друга, защото принципите на симулациите дават добра изходна т. за съдаването на нетрадиционни игрови модели. Под нетрадиционни, моля не разбирайте "скучни". :)

Три идеи:

Първата (работно заглавие "Архипелаг") е за политико-икономическа стратегия в един футуристичен свят, развиваща се в хронология. Ако някой е чел "Мисионери" на руските фантасти Любов и Евгени Лукини може би вече се опитва да си представи хрумването ми...

Втората ("Карибски пирати") най-ясно илюстрира виждането ми за свободния подход. Името не изчерпва съдържанието...

Третата ("Финансов инстинкт") пресъздава процесите на финансовите пазари (почти година се занимавах с математика докато балансирам взаимодействието м/у елементите на с-мата) и е доста олекотена като конструкция, а това заедно с тематиката на някакъв бъдещ етап биха спомогнали за евентуалното й осребряване.

Няма да описвам идеите тук. Ще отбележа само "нетрадиционното" или онова, което отсъства в познатите ми он-лайн игри, а именно свободното взаимодействие между играчите.
Всички игри разчитат твърде много на предварително заложените параметри, а това прави игровия подход предвидим. Естествено, залитането в другата крайност може да доведе до хаос или до статичност (имам свобода, но не ми хрумва как да се възползвам от нея). Хипотезите са доста различни, ще кажа само, че в споменатите по-горе модели съм се опитал да избегна потенциалните подводни камъни...

Преди да завърша, ще кажа, че моето участие би могло да бъде най-вече идейно. Не се чувствам достатъчно уверен в програмирането, за да насочвам технически евентуалната разработка на страниците, още по-малко мога да се включвам качествено в написването на кода. Справям се нелошо със съхраняване и изпозлване на информация чрез файлове, но ще бъде несериозно да твърдя, че един такъв проект може да се реализира без използване на БД...

Ако след всичко това някой има интерес към създаването на подобна игра, нека ми пише на адрес:
tntm@abv.bg
и моля отбелязвайте "за играта", защото непознатите и-мейли обикновено са спам...

ПП: Благодаря на всички, които са имали търпението да стигнат в чететно си до тук. За АДМИНИСТРАТОРИТЕ: моля ви, запазете темата три-четири дни. Мястото й наистина не е тук (не касае директно РНР), но пък мисля, че тук са хората, за които е адресирана. Обещавам да не злоупотребявам с търпението ви. Благодаря. :)
 
В обобщение: 32 прегледа и нито един отговор... Очаквах поне минимална проява на някакво любопитство... Толкова скучно ли ви се стори бе хора?! Или пък непрагматично?

Колко от вас се занимават професионално с програмиране?
 
Искам да отбележа ( за твое сведение), че потребителите тук (по старите)
спазват едно правило:
"Не пишат в теми в които не смятат да помагат !".

Пример за такъв отговор е:
"Не ме интересува".
"Аз отивам на село и не мога да помогна. Може би другата година".
" Аз ще участвам през ваканцията".
" Е ти какво искаш? Аз да ти напиша кода а ти да даваш само акъл?"
" Май не си наясно с какво се захващаш?" и т.н.


Искам да кажа, че хората са проявили уважение и
не ти спамят в темата. :)

В интерес на истината аз изтрих един отговор, който се доближаваше до
примерите.

Та....

Това е много - ама много сериозно начинание.
Една игра е много по-сложна от един сайт.
Трябва внимателно - ама много внимателно да се проектира базата данни.
Предварително трябва да е разиграна и преосмислена 1000 пъти.
Няма да стане да я оправяш в "движение".

Тава което си написал като идей е достатъчно сложно само да се прочете.
В php, mysql, html, javascript и css ще е още по сложно.
Няма да стане ако не се отдадеш изцяло на тази работа и не зарежеш всичко останало.
Такива неща като работа, почивка, излизане и влизане не трябва да те вълнуват.
Ще си топлиш сандвичите на компа.


Аз не мога да си представа само базата данни.
Само това ако има кой да ти проектира ще е добре, защото иначе ще се откажеш още преди да си почнал да пишеш кода.

Става въпрос за много таблици свързани по между си по начин,
който не мога да ти обясня само с един топик.

Аз лично не мога да се наема дори да помагам.
Ако почнеш да правиш такова нещо без сериозни познания
няма да мога дори да ти дам съвет.
Ще почнеш грешно още със създаването на първата таблица
и провала е сигурен.
Може да напишеш 1 ниво с 20 войника и 2 ресурса и край.
Това ще е ...

Надявам се разбираш, че аз лично не мога да напусна работа в момента
и да се заема с този проект.
 
админ е напълно прав ... и аз четох темата 1во нямам познанията примерно аз ... 2ро за такова нещо не ти трябва само идея а трябва да си адски ама АДСКИ добър ... +тва не може ей така хрумнало ти почнал си ... не се сърди за поста ми ... просто говорил съм и с админите на булфлеет :) така си е ;) ако някой иска да се занимава сериозно с това е ... аве трудна работа ! + тва трябва ти екип не само от ентусиасти а от ентусиасти ПРОФЕСИОНАЛИСТИ които си нямат работа !!! ( професионалисти без работа ... ) :)))
 
Повярвай това е мн трудно аз се опитах и се опитвам да направя такова нещо дори и с текстови фаелове за база данни ще ти е мн трудно!То не е кой зна е кво ама просто си е гадно а и си е занимавка трябвати време питай HunteR колко време прави неговата онлайн игра и колко му беше гадно а и постоянно някви марморковци му казват направи това онова сякаш така става!
 

Горе