Предложете ми книжка

aquafresh

Registered
Предложете ми някаква книжка за не много напреднал ,но не и съвсем нов.
http://www.soft-press.com/book225/pic.jpg
Ето тази намерих в нета ,някой който я е ползвал ако може да каже дали е добра и на каква цена е горе долу. Може и да я потърся в някоя книжарница.
Ето и тази също
http://soft-press.com/book301/pic.jpg

aquafresh каза:
Предложете ми някаква книжка за не много напреднал ,но не и съвсем нов.
http://www.soft-press.com/book225/pic.jpg
Ето тази намерих в нета ,някой който я е ползвал ако може да каже дали е добра и на каква цена е горе долу. Може и да я потърся в някоя книжарница.
Ето и тази също
http://soft-press.com/book301/pic.jpg

първата я имам и смятам че е много добра, въпреки че нямам никакво желание да я прочета...просто като вида такава тухла с тонове текст и код и нещо....

втората и нея имам - вярвай ми нищо няма да научиш от нея.

Имам 1вата книга и не ти препоръчвам книги изобщо нищо няма да научиш от тях.

Това съм го пробвал но нищо не става.
Само ще си дадеш парите за нищо.
Гарнтирам!!!

Еми аз търсих из нета някакви уроци.. основите , функциите ,но нищо не намерих.
Пък аз искам най-вече тях да науча,защото нищо не знам :D
Смисъл основи не какво означава echo , как се отваря пхп код, как се инклудва и тем подобни..
Или пък как се изважда датата.. Всъщност аз много много не мога да я изкарам ,зашото после не знам буквите коя на какво съответства.
Но това мога да го намеря в php.net
Функциите , като addslashes, htmlspecialchars и т.н..
Например много често срещам някакви функции,които не знам за какво служат.

SandPrince каза:
lam3r4370 каза:
PHP 5 - Професионално програмиране :?: :?: :?:

това е за хора които са наясно с материята и имат някви основи. :)

Не е точно така. Тази книга я имам и както пише за много напреднали така е обяснено и за новаци. Прочел съм я почети цялата и това мога да го твърдя.

От тия които са в годните линкове мога да кажа че втората я имам и е много зле, просто няма смисъл от нея.
Чувал съм за първата много добри мнения.

aquafresh каза:
Еми аз търсих из нета някакви уроци.. основите , функциите ,но нищо не намерих.
Пък аз искам най-вече тях да науча,защото нищо не знам :D
Смисъл основи не какво означава echo , как се отваря пхп код, как се инклудва и тем подобни..
Или пък как се изважда датата.. Всъщност аз много много не мога да я изкарам ,зашото после не знам буквите коя на какво съответства.
Но това мога да го намеря в php.net
Функциите , като addslashes, htmlspecialchars и т.н..
Например много често срещам някакви функции,които не знам за какво служат.
отваряш една нова тема с всички ф-ии, които не са ти ясни и хората ще ти кажат с 5 думи коя за какво е и вече е до опит ако се опитваш да ги ползваш ще ги схванеш по лесно.. практика.
Книгите са стари пхп4-5 :shock:

aquafresh каза:
А сега коя версия на пхп използваме :roll:

сега поваче 4 но гледай да учиш 5 до 1-2 години няма да има много сервери на 4

Аз имам първата и всичко съм научил от нея. Много полезна е и лесно разбираема :wink:
Препоръчвам ти я :wink:

purko каза:
Аз имам първата и всичко съм научил от нея. Много полезна е и лесно разбираема :wink:
Препоръчвам ти я :wink:

Още един положителен глас за първата. От нея научих основите, а преди това и грам понятие от PHP нямах... :?:

Има всичко от основите, до писане на обектно ориентиран код, преминаване от версия 4 на 5, използване на Pear пакети и много други.
:?:
dsc00362.jpg

F1r3Fl3x каза:
Има всичко от основите, до писане на обектно ориентиран код, преминаване от версия 4 на 5, използване на Pear пакети и много други.
:?:
dsc00362.jpg

Мда, май и аз ще трябва да взема таз книга, че онази "Разработване на проекти за Web с PHP и MySQL" е php4...

PHP 5 - Професионално програмиране, добра е, но трябва да имаш някаква основа.. :?:

redsystem каза:
PHP 5 - Професионално програмиране, добра е, но трябва да имаш някаква основа.. :?:

Каква горе-долу :lol:
В тези книги какво горе долу има, защото не съм обикалял книжарниците все още и не съм ги разглеждал.
Функции ?? или директно кодове ?

Няма нужда да имаш основа. Книгата започва от самото начало с
Код:
<?php
echo 'Hello World';
?>

Има всичко което ти трябва. Няма значение дали си професионален програмист или сега тепърва ще напишеш първият си код. :?:

Тук също можеш да четеш. ПРимерите са добри, а разясненията кратки и ясни. Статиите са на английски, но ако имаш минимално познание на английски език ще се оправиш :wink:

Back
Горе