Преинсталация на сървъра

Rex

Registered
Ами имам проблем, той е следния:

Имах сървър на име: FoxServ близо година и нещо.
Вчера го uninstall, той си махна апаче, мучаче, пхп бе всичко !
Инсталвам си Vertrigo Serv и ми вика, че има проблем с http apache-то. Вика, че порта 80 се използва вече от друга програма.. (тоест значи нещо FoxServ-а не ми е изтрил всички работи) Търсих из add/remove programs няма такова чудо свързано със сървъра....

Някакви идеи ?
Моля помогнете :cry:

Еми аз още като го изтрих, рестартнах, инсталирах, рестартнах и ми даде грешката. Със или без скайп..

скайпа си ползва некфи друго портове (поне така пише в конфиг-а му / кои ползва)

Като гледам Add/Remove за Windows XP става въпрос. Иди в Control Panel -> Performance and Maintenance -> Administrative Tools -> Services и виж има ли там Apache или Apache2 и ако има го направи Disabled. Ако няма значи друга програма е заела порта.

Ако имаш Skype влез в
Инструменти -> Настроики -> Свързване
на Ползваи порт 80 и 433.......
не трябва да е чекнато

ха.. това за скайпа било пуснато.. е как преди си ползвах порт 80 и скайп едновременно ?!! чудно :shock: махнах го, рестнах скайп.

Погледнах в контрол панела, ето снимка:

apachesb4.png

Сега ще рестна компа и ще пробвам.

Благодаря на 2ма ви и дано да стане ! (ако не след 1 - 2 дена ще преинсталвам уинбоза и без това и други проблеми ми създава)

/едит:

ами сега като инстална vertrigo serv-а дали ще промени PATH-а на apache-то от сървайсис (на снимката е показано) ??

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Станаааа !!! Ау много ви благодаря !!!!!!!!! Страхотни сте ! Този проблем от години го имам и все незнам как да го оправя..

Посещавам този сайт от 1 месец и нещо (мисля че) и все повече и повече ми харесва ! Страхотни хора има в него.. за всичко помагат ! Админа не е някво дърво като повечето други админи. :))

Яхуу :)))))))))))))))))))))))))

Задължен съм Ви :)

аха ясно :)

А между другото да попитам от къде се сменяше паролата на phpmyadmin-а, че немога да си вляза за да я променя.

Дефаулт юзъра си е root ама паролата незнам.. пробвах без нищо - празни полета ама Ъ Ъ.

Както и на SQLManger-а... ???

Пробвай да напишеш това
Код:
UPDATE user SET Password=PASSWORD('nova_parola') WHERE Host='localhost' AND User='root';

ПП: Спри MySQL-a преди това

ами аз нямам такава опция.. нестава ли да изключа направо сървъра ??

Имам шътдаун, ама той спира всичко.. преди бях бутал bat файловете и се прецака сървъра не искам пак да стане

edit:

ха.... то нито ми става юзър и парола за phpmyadmin нито за mysql..

едитвах тоз конфиг файл в phpmyadmin-а.. нищо.. ама нищо... пак грешна парола вика.. само променя юзъра но не и паролата която слагам..

Значи така трябва да стане:
1. Спираш MySQL пак от Services или от където можеш (не знам с каква програма си)
2. Правиш си файл с име mysql-init.txt и го сейвваш на C:\
3. В него пишеш това:
Код:
SET PASSWORD FOR 'root'@'localhost' = PASSWORD('nova_parola');
сейвваш и затваряш.
4. Отваряш Command Prompt и стигаш до mysql\bin папката.
5. После пишеш:
Код:
mysqld-nt --init-file=C:\mysql-init.txt
ако mysql-init.txt ти се намира на C:\. Натискаш Enter.

Готово.

ПП Аз не разбрах имаш парола на MySQL, която искаш да смениш, и не я знаеш или я знаеш, или??

нестанаха и 2та кода.. пише че mysqld-nt командата че не е понзата като еди какво си... бе нестана, също и с update.

значи аз Незнам дали имам юзър и парола за phpmyadmin и за mysql ама немога да си вляза пак, дори и да не пиша нищо в полетата...

незнам дали имам.. просто немога да си вляза с phpmyadmin. А и mysql service е спрян от контрол панела.. PATH-а му води до друга директория (където беше преди предния ми сървър)

Хамава работа.. ясно ще го преинсталвам уина.. до гуша ми дойде..

ПП: с Vertrigo Serv съм. http://vertrigo.sourceforge.net/

Ами не става, защото този пакет в папката mysql\bin няма файл mysql-nt.exe. Но разгледах го този пакет Vertrigo Serv и забелязах това:
http://web-tourist.net/project/galli/5.png

Ти забеляза ли го?

уоу.. очевидно не ?!

благодаря ти много !

Задължен съм ти. Някой път ще ти помогна така както ти на мен помогна ! Благодарско ! :?:

Back
Горе