Преместване на файл...

sizif

Registered
Здравейте!

Както вече съм споменавал, правя галерия. Стигнах до момента да местя снимките. Използвам функцията rename() за да ги местя (файла получава ново местоположение за второ име), при една-две снимки върви задоволително, но при повече вече става забележимо бавно...

Обмислям дали да не сменя с copy(); и unlink(); - копирам на новото място и трия на старото, но предполагам, че резултата няма да е по-различне.

Затова реших да питам няма ли някаква готова функция за местене, която да е по-бърза?

В една от темите Муте ми беше писал за функция, която премества файл от ТМП-директорията към избрано място... Ако съществува аналогична функция, която да позволява да си избера, както източника, така и целта на файла, моля кажете ми нейния синтаксис.

Благодаря предварително!

хм че колко са тия файлове ...
пробвай първо с copy и unlink ако не се сещам само за 1 вариант и то незнам дали няма да е по лош дори и от 2та варианта
http://uk2.php.net/manual/en/ref.ftp.php
т.е. чрез ftp през php
не ти гарантирам , че ще работи по бързо нито мога да ти помогна със синтаксиса и всичките му функции щото изобщо не съм го изпробвал. :?:
виж това:
http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=3328
ако може да го нагласиш и да трие файловете после.. супер :)

Здравей!

С копиране и триене пак ще бъде бавно - трябва да прекарвам н-брой двойки от снимки (голямата + съответния й тумбнейл) през цикъл: ако файлът съществува, изтрий, ако и двете снимки са изтрити, изтрий записа в БД...

Премстване на цяла директория не ми е нужно - идеята на местенето беше потребителят да избира отделни снимки за триене (преместване в директория "кошче"), което периодично да се изпразва - снимките се изтриват окончателно (ако потребителя забрави да го направи)...

В момента уж оптимизирам кода, но май си търся начини да го усложня :) Продължавам да мисля твърде много сякаш работя с файлове... Ще вкарам всички снимки в една директория (досега ги записвах в отделни - сякаш инфото за снимките го вземам чрез четене на директорията!!!) и ще променям само записа в БД, а ако снимката трябва да се "изтрие", в колона "имг_дир" на БД ще се запише "кошче" вместо директорията, в която е била. Така какъвто и да е код за реална манипулация с файловете ще се използва само на финала - за действителното изтриване на онова, което в имг_дир има стойност "кошче"... :)

Ще отпадне доста код и доста превъртане... (а до днес следобед се занимавах с оптимизиране на проверките) :)

Все пак благодаря за идеите! :)

Back
Горе