Препоръка за конфигурация

rosko

Registered
Здравейте!
Искам вашия съвет(само от хора дето са запознати с "новите" технологий) относно конфигурация до 900 лева!
Не толкова искам готова конфигурация, колкото какво дъно да избера..
Насочвам се към ASUS, но има проблем(то не е проблем, но се двуомя и за това питам)!
Значи какъв вид да е дъното(с вградена видео карта или в "забучваща" се на дъното)?
Аз лично за сега съм се насочил към външно видео, но дали ще имам възможност да заделям колко за видео, колко за саунд(става въпрос за рам паметта).
А другото, което ще ви питам е за РАМ-та.
Колко ще ми излезе дъно с слотове за DDR3-ка и по-скъпа ли ще е самата РАМ памет?
Благодаря предварително! :)

ASUS с отделно видео. Вградените са слаби. Отделната видео карта си има собствена оперативна памет.

освен тов а няма смисъл от ddr3 все още
ако няма да играеш игри вградената ти е достатъчна, не са вече толкова слаби, а и ще намали цената значително
саунд картата не взима от рамта

alex95_bg_2 каза:
ако няма да играеш игри вградената ти е достатъчна, не са вече толкова слаби, а и ще намали цената значително
Да де дадох я като пример..
Ами ОК може би ще е с външна, но дали ще мога да си отделя РАМ памет при услове, че не е вградена видео картата?
Тоест към нейния 1GB да и сложа още 512 МБ от оперативната на компютъра.

rosko каза:
alex95_bg_2 каза:
Ами ОК може би ще е с външна, но дали ще мога да си отделя РАМ памет при услове, че не е вградена видео картата?

За какво ти е толкова видео рам, като няма да играеш игри?

StormBreaker каза:
rosko каза:
alex95_bg_2 каза:

За какво ти е толкова видео рам, като няма да играеш игри?
Не съм казал, че няма да играя, но колкото повече, по добре.
Ами някой дето е с 500 ГБ хард дск да каже добре ли е или да взимам по-голям?

Не знам какво мислиш за видеокартите обаче ето как стоят нещата. Дори да имаш вградена видеокарта с 3GB памет само за нея пак една отделна с 256 MB може да я мине по всички параметри. Бързината не се определя от размера на паметта. С една хубава Ati HD 36xx с 512 MB GDDR3 и един Core 2 duo 2.xx GHz процесор можеш спокойно да подкараш всяка една игра в момента на макс.

Имам един приятел, който си взе компютър с вградена карта преди около 2 години. Той ми казва, че дори повечето игри от 2006г. не му тръгват или засичат. Прави си сметка сам.

Intel E 5200 s.775 2.50GHz DUAL CORE 2M/800MHz BOX 140лв.
MB Gigabyte EP43-DS3 165лв.
2x2GB / 800 PQI/А-DATA 70лв.
HD4850 512MB DDR3 260лв.
HDD 500 GB WD 7200/16MB SATA 2 100лв.
PSU FORTRON 400PNF 60лв
Някаква кутия без захранване за около 20-30лв.
Цените са преблизителни, общо излиза около 820-830лв, с остатъка може да вземеш по-голям хард.

Добре!
Спрях се на това:
http://www.comtradebg.com/c2-duo-333g4gb500gb-p-158.html
Как е?
Можете ли да ми го предложите, но да е малко на по-тъничко? :)

rosko каза:
Добре!
Спрях се на това:
http://www.comtradebg.com/c2-duo-333g4gb500gb-p-158.html
Как е?
Можете ли да ми го предложите, но да е малко на по-тъничко? :)

Това е добре, но при условие, че няма да играеш толкова игри може да намалиш малко видео рам-та.Мисля,че от намалянето на РАМ паметта ще се намали и самата му цена. 512МВ ти стига

Тия добре ли са бе? :shock: 1000 лв. Подобна конфигурация с ATI HD карта и по-бърза памет 4GB може да си събереш от jarcomputers за 700-900 лв.

Горе