Препоръка за съпорт точките

rosko

Registered
Имам едно предложение към сайта или по точно към admin!
Значи, често срещам потребители да дадат съпорт точката си, след това да питат отново и отново в същата тема(когато вече са дали точката)!
Та предложението ми е след като даде точка дадения потребител да не може да пише повече в темата, сани други потребители, а създателя само да чете!

Пиша темата, защото мисля, че има за какво да се направи това, несправедливо е иначе спремо другите потребители!

Несправедливо е срещу тия, които помагат само за едната точка, а за другите, които помагат без да мислят за нея няма значение.

Мен например ме дразни, когато някой напише "давам +1".

rosko каза:
Имам едно предложение към сайта или по точно към admin!
Значи, често срещам потребители да дадат съпорт точката си, след това да питат отново и отново в същата тема(когато вече са дали точката)!
Та предложението ми е след като даде точка дадения потребител да не може да пише повече в темата, сани други потребители, а създателя само да чете!

Пиша темата, защото мисля, че има за какво да се направи това, несправедливо е иначе спремо другите потребители!

Вероятност :

Потребителя просто ще спре да дава всеки път точки и проблема остава.

Не мисля, че това е решение на проблема и изобщо не мисля, че това е проблем. Идеата на форума е, не колко точки ще събереш, а колко си помогнал на човека отсреща и не мисля, че 5 точки отгоре те правят нещо повече или нещо по-малко от другият човек.

Съгласен съм, когато се привърши темата, тогава трябва да се дава съпорт точката :wink: Някои дават точки без дори да са пробвали скрипта (или за каквото са им помогнали)

federer_11 каза:
Съгласен съм, когато се привърши темата, тогава трябва да се дава съпорт точката :wink: Някои дават точки без дори да са пробвали скрипта (или за каквото са им помогнали)
Точно за това говоря, но въпроса е, че просто злоупотребяват...
Дава точката на човека, а после пак пита, но като му каже другия потребител, за него няма точка!

rosko каза:
Дава точката на човека, а после пак пита, но като му каже другия потребител, за него няма точка!

Точката е само една и няма как я раздели на 6.
В този форум хората питат, когато имат проблем, а не за да раздават точки.
Тези, които помагат на някой не го правят за точки.

Който си мисли, че потребителите тук посещават туриста, защото тук се раздават точки се лъже.
Дори да махна точките пак ще си влизат същите, защото един има проблем
а друг иска да му помогне.

Ако някой те е ощетил съжалявам но има правило в сайта и то не е сложено случайно, а точно заради хора, които се смятат за ощетени.

Никой няма право да има претенции към питащия защо не го е оценил или защо е дал точката на друг.

http://www.web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=7515&highlight=support

Няма да има промени по системата за точки.
Всяка система за оценяване е субективна и има различни плюсове и минуси.

Тази система обаче е тествана и работи добре.
В голяма степен е честна и показва реалистично кой колко помага.

Всяка от промените които предлагаш би затруднила потребителите и
тогава наистина ще слугуваме на точките.

Ако дадеш точка ... край няма да пишеш.... ако не дадеш друго...

Не. Отхвърля се.

Няма проблем!
И все пак ме убеди, че така си е добре!
Прави са, че ако станат моите промени(примерно) потребителите масово ще почнат да не дават точки! :)
И да, прави сте, че точките не правят форума!

rosko каза:
Няма проблем!
И все пак ме убеди, че така си е добре!
Прави са, че ако станат моите промени(примерно) потребителите масово ще почнат да не дават точки! :)
И да, прави сте, че точките не правят форума!

Системата не е перфектна но проста.
Има стотици примери за лошо дадена точка, неправилно дадена точка,
злоупотреба с точки, парадиране с точки и куп други неприятности, които се
случват покрай тези точки но причината още да не съм ги махнал, че че ползите и хубавите неща са повече от вредите.
Засега.

Лоша или добра тази система си е уникална за туриста и това е много добра причина да се опитаме да я съхраним макар и да има проблеми.

Back
Горе