Препоръка за таблет

montana

Registered
Тъй като ще ползвам таблета за интернет, филми, музика и т.н (без детинщини [демек игри] ), и се чудя дали е възможно да се закачи флашка за 3G интернет или през СИМ карта, тъй като не на всякъде има wi-fi.[/b]

Таблет 1
http://technomarket.bg/products/09115791/samsung-galaxy-tab-gt-p7300-32-gb-white

Таблет 2
http://technomarket.bg/products/09121266/samsung-gt-p3100-7-8gb-3g-silver

Приемам и други предложения за около 600 лв.

Мобилния интернет като цяло си е гаден ако нямаш достатъчно трафик на пълна скорост, същото важи и за flash за интернет. Под 1гб трафик на пълна скорт си е прекалено малко. Зависи от нуждите главно, което отива към 20тина лв/м за мобилен интернет, по-малко трафик мисля, че няма да ти върши работа, или ще ти върши работа първите няколко дни, това са мой наблюдения.

Двата модела които гледаш са различни, единия е по-малък другия е по-голям, по големият "SAMSUNG GALAXY TAB GT-P7300 32 GB WHITE", съм го разглеждал не е лош, камерата му куца малко...
За малкия "SAMSUNG GT-P3100 7" 8GB 3G SILVER" нямам наблюдения.
Трябва да решиш какъв размер ти трябва по-голям или по-малък, защото има разлика.

Аз съм фен на apple и имам голям и малък таблет, и определено малкия ми допада повече като размер дебелина тежест и т.н.
Ако не държиш да има 3G Можеш да се насочиш и към Apple iPad mini 16GB, няма да съжаляваш, цената е г/д като тези които гледаш :wink:

MontefuckeR каза:
Двата модела които гледаш са различни, единия е по-малък другия е по-голям, по големият "SAMSUNG GALAXY TAB GT-P7300 32 GB WHITE", съм го разглеждал не е лош, камерата му куца малко...
За малкия "SAMSUNG GT-P3100 7" 8GB 3G SILVER" нямам наблюдения.
Трябва да решиш какъв размер ти трябва по-голям или по-малък, защото има разлика.

Ами до сега не съм ползвал таблет и не знам как стоят нещата относно инчовете. Камерата не ме интересува. Също така искам да попитам: При Nexus-a пише , че няма USB и слот за сим карта, ако нямам wi-fi как тогава ще се качват филми и музика ?

Така, спрях се на Nexus 7 32GB 3G на Вива*** за 24 м. * 21,90 лв. с тарифа Traffic Unlmited S - 10 лв./ м (1500 mb на макс. скорост) и сега имам няколко въпроса относно вива.

1. Трябва ли до сега да съм бил техен абонат за да взема таблета на изплащане?

2. Ако интернета от 1500 mb не ми стига, мога ли да мина на по-голям план (примерно Traffic Unlimited M [20 лв. /м ] )

Линк към офертата: http://www.vivacom.bg/bg/residential/devices/section/tableti/view/asus_nexus_7_32_gb_3_g/offers

1. Не е нужно да си бил техен абонат.
2. Можеш да минеш, ще те накарат да преподпишеш нов договор с новия план и готово.

Тези 1,5гб са 750+750(промоция), провери дали тази промоция не е 1вите 3 месеца примерно и после да падне на 750мб..

Сега видях, че Samsung Galaxy Tab 2 P5100 3G е по-добър от нексуса, с изключение на процесора, но както казах - няма да играя игри.
http://tablet.bg/tablets-samsung-samsung_galaxy_tab_2_p5100_3g_white

Най-добре да отида в магазина и на място да направя избора :)

Вземи си Нексус - винаги са първи с ъпдейтите(разбираемо, все пак Андроид си е на Гугъл), винаги ще имаш най-новите версии на Андроид, а и лично аз предпочитам един чист Андроид пред някакъв измислен и товарещ шел.

Щом не те интересуват другите "глупости" като игри и камера..

В момента най-доброто, което можеш да вземеш ДО 500-600 лева е Nexus 7. За над 600 лева - Ipad Mini. Ако искаш по-голям екран - Ipad 4th generation. Другото, което се предлага просто не си струва засега. (Според мен и според куп ревюта дето съм изгледал и изчел) Сега, друг е въпроса ако искаш да се придържаш към Андроид и същевременно голям екран, тогава ще трябва да направиш някои компромиси, но за твоите нужди не би било проблем, защото основния проблем на андроид е, че малко от приложенията са оптимизирани за таблет (особено с голям екран).

msirius каза:
В момента най-доброто, което можеш да вземеш ДО 500-600 лева е Nexus 7. За над 600 лева - Ipad Mini. Ако искаш по-голям екран - Ipad 4th generation. Другото, което се предлага просто не си струва засега. (Според мен и според куп ревюта дето съм изгледал и изчел) Сега, друг е въпроса ако искаш да се придържаш към Андроид и същевременно голям екран, тогава ще трябва да направиш някои компромиси, но за твоите нужди не би било проблем, защото основния проблем на андроид е, че малко от приложенията са оптимизирани за таблет (особено с голям екран).

довечера ще затичам до вива*** да се възползвам от офертата на нексус 7 с 3G :)

Сега видях, че и за музика си писал че ще го ползваш. Прочети малко за звуковият изход (3.5 мм) на нексуса, не се слави с добри характеристики. Вади звук ама не нещо уникално, спестили са оттам някой лев. Говори се, че с блутуут слушалки вади по-добър звук, ама не съм пробвал

А някой който го има, ще може ли да сподели колко време изкарва батерията ако се ползва само 3G интернета.

П.С А има ли БГ език :D ?

montana каза:
А някой който го има, ще може ли да сподели колко време изкарва батерията ако се ползва само 3G интернета.

П.С А има ли БГ език :D ?

Абе харчи си батерия :) Бг език има на Андроид.

Тцтц, ходих в вива*** , но не можах да си взема таблета, защото трябвало да съм техен абонат от поне 9 месеца.. мизерници :( ще чакам да излезе в МентеТел, че тях поне ги ползвам от няколко години.

EDIT:

Някой може ли да каже, ако таблета НЯМА 3G, може ли да му се сложи сим карта с мобилен интернет?
Гледам, че този таблет се предлага с планове на виваком.. и съм се наточил на него.

montana каза:
Някой може ли да каже, ако таблета НЯМА 3G, може ли да му се сложи сим карта с мобилен интернет?
.

Само на моделите с 3G може да се сложи сим карта.

msirius каза:
Сега видях, че и за музика си писал че ще го ползваш. Прочети малко за звуковият изход (3.5 мм) на нексуса, не се слави с добри характеристики. Вади звук ама не нещо уникално, спестили са оттам някой лев. Говори се, че с блутуут слушалки вади по-добър звук, ама не съм пробвал

Това не трябва да го притеснява, има една малка джаджа - x-mini която свири уникално за размера си, взима си една такава и може да озвучава партита :P :P (Наистина свири много силно и качествено)

MontefuckeR каза:
Това не трябва да го притеснява, има една малка джаджа - x-mini която свири уникално за размера си, взима си една такава и може да озвучава партита :P :P (Наистина свири много силно и качествено)

Зависи от къде я вземе тази X-mini, защото някой са доста преебани : D

Ето малко по-скъп вариант за колонки, но са доста мощни :))
http://www.razerzone.com/gaming-audio/razer-ferox

Back
Горе