Примерен код за изкарване на инфо от ДБ

NewGuy

Registered
Здравейте искам ако може да ми дадете някакъв примерен код за изкарване от дб (не е толкова лесно колкото изглежда). Въпроса е че трябва да изкарва от 2 DB

Едната да я наречем newguyebot в нея са записани потребителите id,username,password и т.н. в другата таблица се записва ID-то на потребителя от първата таблица и един линк. Например при изпълнението на дадена функция се записва ID-то на потребителя и дадения link. Как да се изкара името на потребителя от едната таблица и срещу него линка който е добавил. Как ще стане трика? Не ми трябва да записвам username в другата таблица а ID-то то трябва да съответства на потребителя.[/list]

личното ми наблюдение е че ПХП има проблем с работата едновременно със 2 база данни, т.е. конектваш се към едната база взимаш квото ти трябва и после се конектваш към другата и там взимаш квото ти трябва
успех
не съм пробвал със mysqli може и да има някакъв вариант

няма ли да ти е по-лесно ако двете таблици ги слееш във една?

а иначе опитай във два dbcon.php файла в които са ти информацията за хост, потребител, парола и базаданни, да са разлини за всяка базаа по един такъв, след което вадиш информацията когато ти трябва.

Може и да си напишеш файловете по отделно и да ги include в един файл.

mute каза:
личното ми наблюдение е че ПХП има проблем с работата едновременно със 2 база данни, т.е. конектваш се към едната база взимаш квото ти трябва и после се конектваш към другата и там взимаш квото ти трябва
успех
не съм пробвал със mysqli може и да има някакъв вариант
Ох много съм зле имах предвид 2 таблици не 2 датабази. :?:
h4ckY каза:
няма ли да ти е по-лесно ако двете таблици ги слееш във една?

а иначе опитай във два dbcon.php файла в които са ти информацията за хост, потребител, парола и базаданни, да са разлини за всяка базаа по един такъв, след което вадиш информацията когато ти трябва.
Няма да е по-лесно трябва да се правят uptade а и тези линкове може да са повече от един. :roll: По-лесно да ги направя в отделни само това е по-трудно.

ами това е по лесно
нека кажем че таблицате ти са users и links а полетата useraneme за името на потребителя и link в таблицата links за съответния линк.
SELECT users.username , links.link FROM users, links WHERE users.id=links.user_id
полето user_id в таблицата links e ИД-то на потребителя

Back
Горе