Принтер-Мастило проблем

nekafludpich123

Registered
Еми значи напълник си принтера неска (цветно мастило) , но сега като пусна нещо да копира и копира на черти такова.. и не излиза някакъв цвят.. се едно , че няма нищо.. а всичко както трябва направих.. що тъй?

Често ли ползваш принтера ? защото ако не се ползва около седмица има голяма вероятност дюзите на главата да са засъхнали. След като напълни главата изтегли ли въздух ? (има едни специални приставки които се слагат на главата и с помощта на спринцовка издърпваш малко мастило) Правилно ли постави цветовете в главата ? макар че ако си им разменил метата ефекта ще е някаква мацаница а не че все едно няма мастило ...

Цветното не го бях ползвал около месец-два.. всичко иначе съм направил правилно .. и не съм дърпал въздух.. просто ги напалних..

сега какво да правя?

накисни главите в чаша с хладка вода, след 5-6 часа ги постави и си ползвай принтера. има вероятност обаче пак да не тръгне, внимавай да не пипаш частта на главите, които пишат на хартията, едни като точици, не ги трий с кърпа след като ги извадиш от водата, а направо ги постави

Намирисва ми на запекла глава :(
Сложи главата във хладка вода (водата да покрива само частта от където печати) И се надявяй да се разкисне. Трябва да излезе мастило.
Ако е много запекла направо си търси нова цветна глава :wink:

Ами не е нужно да си го ползвал стига главата да е бил в принтра (и той да е бил вклиючен в ел. мрежата) и да не е била изцедена до края. Свали главата от принтера и прокарай дюзите върху домакинска хартия или ако нямаш такава под ръка и тоалетна хартия ще свърши работа и виж дали ще пусне мастило, ако не пусне мстило напълни в една чашка (може за еднократн употреб че после да я хвърлиш) малко топла вода и сложи вътре главата да се кисне известно време (няколко часа примрно и е препоръчително воата да не минава 1/3 от височината на главата). Ако главата почне да пуска т водата ще се оцвети, ако искаш може и цяла вечер да оставиш главата да се кисне. После прокарай главата пак през хартия .... трябва да почне да пуска мастило. Минавай дюзите по хартията докато не почнат трите цвята да се различават ясно ... Общо взето е това ... дано само да не си изпекъл дюзите ... ако 2 месеца е стояла без никакво мастило в принтера и си принтирал ... лош работа ...

Ако има нещо питай че незнам колко съм се справил с обяснението :)

сложих го във вода.. ама не съобразих много и то отнчало потъна цялото.. и после излях малко де :D и сега после ще вида кво ще стане..

иначе почна да пуска мастило в водата ;d

Back
Горе