Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Doris каза:Това не зависи от скрипта, с който се праща e-mail.
Ако получаваш пощата чрез някой портал от сорта на Yahoo, трябва да настроиш браузъра за кирилица: View > Encoding > Cyrillic > Windows - 1251 ( за Opera).
Ако получаваш пощата с програма от сорта на Outlook Express, пак има подобни настройки: View > Encoding >More>Cyrillic (Windows).
Не знам начин към e-mail да се приложи charset, освен да е в някакъв HTML вид...
Slavei каза:Doris каза:Това не зависи от скрипта, с който се праща e-mail.
Ако получаваш пощата чрез някой портал от сорта на Yahoo, трябва да настроиш браузъра за кирилица: View > Encoding > Cyrillic > Windows - 1251 ( за Opera).
Ако получаваш пощата с програма от сорта на Outlook Express, пак има подобни настройки: View > Encoding >More>Cyrillic (Windows).
Не знам начин към e-mail да се приложи charset, освен да е в някакъв HTML вид...
разбира се, че може!
ей това го дабави в хедъра:
Content-Type: text/plain; charset=windows-1251
пп
за подробности напиши в търсачката на ВТ: MIME-Version
ще ти излязат доста теми в които е описано подробно как става. Може директно да копираш.
Може ли по-подробно да обясниш тия неща?bizarre каза:Също така, ако в самата форма не се укаже какъв да бъде енкодинга се взима този, на страницата, в която е самата форма за изпращане.
Освен това, в Outlook (всички версии) по подразбиране за кирилица се ползва KOIR-U
Doris каза:Slavei каза:Doris каза:Това не зависи от скрипта, с който се праща e-mail.
разбира се, че може!
ей това го дабави в хедъра:
Content-Type: text/plain; charset=windows-1251
пп
за подробности напиши в търсачката на ВТ: MIME-Version
ще ти излязат доста теми в които е описано подробно как става. Може директно да копираш.
Става въпрос за съдържанието на е-мейла, а не за страницата, в която е формуляра за обратна връзка.
admin каза:<head>
<title> поща</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251">
</head>
<?php
$to = 'dokogo@yahoo.com' . ', ';//до кого е email-a
$subject = 'za kakvo se otnasq';
$message = '
<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body >
Здравей!
</body>
</html>
';
$headers = 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n";
$headers .= 'Content-type: text/html; charset=windows-1251' . "\r\n";
$headers .='Fromtkogo@site.com' . "\r\n" .
'Reply-Totkogo@site.com' . "\r\n" .
'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
mail($to, $subject, $message, $headers);
?>
Пробвай така да пратиш eMail на поща в yahoo
_4efo_ каза:Да попитам, имам хостинг от ICN. И мога да пращам писма на кирилица на други сървъри ( yahoo ), но когато получа писмо на кирилица ми излиза на маимуница. Не е от браузъра... идеи ? .
Глдах и в самата кутия дали няма някаква опция за оправяне на MIME-a но нищо не видях...
_4efo_ каза:_4efo_ каза:Да попитам, имам хостинг от ICN. И мога да пращам писма на кирилица на други сървъри ( yahoo ), но когато получа писмо на кирилица ми излиза на маимуница. Не е от браузъра... идеи ? .
Глдах и в самата кутия дали няма някаква опция за оправяне на MIME-a но нищо не видях...
:roll:
Според мен, зависи от адреса , на който се получава пощата:_4efo_ каза:Мисля, че е от хоса не от домейна...
Защото когато EDIT някой файл, текста който ми е на кирилиц, също ми го прави на маимуница...
А иначе когато пращам на др. пощи е Ок, но когато получавам не мога да ги чета.....
ICN ми е хоста...
Slavei каза:По-горе имах в предвид хедъра на мейла
За справка:
http://bg.php.net/manual/en/ref.mail.php
Harry_Potter_ каза:От хоста не е проблема.Аз съм на същия хостинг но нямам такива проблеми.