Проблем под IE

nzhul12

Registered
Хора можете ли да ми помогнете ... сайта ми се размества под IE. Под всички останали браузъри излиза нормално.
Предполагам, че проблема е някъде в маржините, но нещо немога да се ориентирам.
IE-Problem.jpg


Само да спомена за да не се объркате - ползвам Firefox Addon които отваря страницата под Internet Explorer като табулатор във Firefox.

http://dido.nasibg.info/Kakadu/

Това е част от кода на body-то, където предполагам, че е проблема
Код:
<div id="kazan">


<div id="logo_gall">
	<div id="logo"><a href="index.html"><img src="images/logo.png"></img></a></div>
	<div id="team"><div class="heading"><p>Какаду EООД</p></div><p>се занимава професионално със дизайн, изработка и доставка на широка гама рекламни материали.се занимава професионално със дизайн, изработка и доставка на широка гама рекламни материали.</p></div>
	<div id="gallery_bg">
		<div id="gallery_master">
			<div id="mygalone" class="svw">
				<ul>
					<li><img src="images/1.jpg" alt="my description for this image1" /></li>         
					<li><img src="images/2.jpg" alt="my description for this image2" /></li>         
					<li><img src="images/3.jpg" alt="my description for this image3" /></li>         
					<li><img src="images/4.jpg" alt="my description for this image4" /></li>         
					<li><img src="images/5.jpg" alt="my description for this image5" /></li>          
				</ul>
			</div>
		</div>
	</div>
</div>



<div id="soc_net">
	<div id="soc_info"><p>Последвайте ни в Facebook и Twitter, и следете всичко свързано с нас чрез RSS </p>
	</div>
	<div id="soc_net_ico">
		<a id="facebook" href="http://www.facebook.com/" target="_blank"></a>
		<a id="twitter" href="http://twitter.com/" target="_blank"></a>
		<a id="rss" href="#"></a>
	</div>
	<div id="soc_info2"><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla molestie ultricies tellus, lobortis accumsan urna laoreet tempus.</p><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla molestie ultricies tellus, lobortis accumsan urna laoreet tempus.</p><p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla molestie ultricies tellus, lobortis accumsan urna laoreet tempus.</p></div>
</div>


<div id="service">
	<div id="servtop" class="heading"><p>Услуги</p></div>
	<div id="servmid"> <div class="cont">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.</div>
    <div id="servbot"> </div>
    </div>
</div>


<div id="blog"> 
	<div id="blogtop" class="heading"><p>Новини</p></div>
    <div id="blogmid"> <div class="cont"> Import RSS Feed Here ! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Import RSS Feed Here ! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Import RSS Feed Here ! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Import RSS Feed Here ! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. Integer et sapien sit amet ante vestibulum sollicitudin ut in odio. Suspendisse sagittis vehicula diam, nec elementum nunc hendrerit id. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ac tortor vitae mi fringilla ullamcorper. Donec vel dolor leo. Integer ut odio lorem, a ullamcorper lectus. Etiam at tincidunt enim. </div>
        <div id="blogbot"> </div>
    </div>
</div>
<div id="clearer"></div>
</div>

Ето и съответния CSS код, където предполагам, че е проблема.
Код:
/* Logo & Gallery */
#logo_gall { width: 884px ; height: 180px; margin: -43px 0 0px 31px;}
#logo_gall_contacts { width: 216px ; margin: -20px 0 -20px 30px; float: left;}
#logo { margin: 0 0 0 20px; float: left;}
#logo_contacts { margin: -7px 0 0 21px; clear: right;}
#team { width: 235px; height: 270px; background: url(images/team.png) 0 0 no-repeat; float: left; margin: 0 0 -81px 30px;}
#team p { margin: 5px 0 0 10px;}
#gallery_bg { width: 397px; height: 180px; float: left; margin: 0 0 0 14px; background: url(images/gallery_bg.png) 0 0 no-repeat;}
#gallery_master { margin: 11px 0 0 13px;}
/* Logo & Gallery END */

/* --- Social ---*/
#soc_net { width: 884px; height:128px; background: transparent url(images/soc_net_frame.png) no-repeat; float: left; margin: 0px 0 20px 30px; }

#soc_info { width: 190px; margin: -5px 0 20px 10px; float: left;}
#soc_info p {font-size: 14px;}

#soc_net_ico { height: 49px; margin: 0 0 10px 10px; padding-left: 10px;}
#soc_net_ico a {float: left; outline: none; padding-left: 5px;}
#facebook { width: 49px; height: 49px; background: url(images/faceb.jpg) 0 0 no-repeat;}
#twitter { width: 49px; height: 49px; background: url(images/twit.jpg) 0 0 no-repeat;}
#rss { width: 49px; height: 49px; background: url(images/rss.jpg) 0 0 no-repeat;}
#facebook:hover, #twitter:hover, #rss:hover { background-position: 0px -49px;}

#soc_info2 { width: 370px; height: 100px; float: right;}
#soc_info2 p { }
/* --- Social END ---*/
 
В какъв смисъл дали съм го променял ... значи грешката ми е че когато правех сайта го проверявах под IE8, а там няма грешки ... и под всички останали браузъри нямаше грешка ... за това съм се отплеснал и не съм гледал под IE6 как е ... докато един приятел ни ми каза, че е мазало ... и иди сега намери грешката...

Всички div селектори които завършват на _contacts са предназначени за другите страници а не за index.html
#logo_gall_contacts
#blog_contacts.

Маржините са яко омешани, освен да пренапиша остраниците ... пф незнам не искам да стигам до там ... ще е добре да открия проблема.


Има проблем и на страниците - Запитване и Контакти ... там проблема е по малък ... може би ако там открия какъв е проблема ще мога да оправя и този на index.html
 
Хора плс помогнете ... знес цял ден се бъхтя и нищо не се получава ...
Ако трябва ще сложа целия сайт в един Zipp ...
 
защо не почнеш да го пишеш на ново, да следиш с ИЕ тестера как са там нещата и да не ползваш маргин. В ие6 е голяма каша и ако съм аз ще си го напиша на ново.
 
Знам аз това се замислих, но реших че може да ползвам 2 css файла. Защото проблема мога да го оправя на едно от двете места, но не и на двете еднивременно... или под IE или под Всички останали браузъри.
За това пуснах тази тема в раздел PHP.


Edit:

Еми значи за сега го направих с това ...

Код:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

Обаче все още имам проблем с ефекта на навигационното меню, които и идея си нямам как да го оправя ...
 
Аз мога да го оправя с 1 цсс файл, но нямам време да ти помогна, писах ти че трябда да се пренапише. И това е вариянт.Успех!
 
Варианти много, ще ти ги степенувам според мен как е най-добре:

1. Пренаписваш като при всяка по-важна промяна по кода проверяваш дали не се получава разместване в някой браузър. И най-важното - спазваш стандартите за валиден код (това ти осигурява 70-80% от уеднаквяването под различните браузъри. Да се надяваме, че скоро този ден, в който процентите ще станат 100 е близо)

2. Използваш в css файла код само за IE:
.class {
color: red;
}
* html .class {
color: blue;
}
Така текстът в IE ше излиза син. Заради каскадния ред трябва правилото за IE да го сложиш след това за всички браузъри, защото може да има проблем с визуализацията в по-стари браузъри. Въпреки че от този пример няма практическа полза мисля, че става ясно как се използва.

3. Използваш различни файлове. (Това го слагам само заради идеята. Няма смисъл да правиш хиляда файла с дублиращо се съдържание в общи линии. Просто можеш да използваш хакчето в т.2)

4. Едно не до там решение на проблема ти, но ще помогнеш в една много хубава кауза. Слагаш съобщение за потребителите на IE 6, че са възможни проблеми със сайта, защото ползват браузър, който отдавна трябваше да е изчезнал и даваш линк към този сайт: http://ripie6.com/

Едва ли някой ще отдели време да ти оправи кода, само защото ти не си отделил време да го сториш :)
 
Не бе баце знам прав си ... вчера се бях панирал нещо. Знам, че е супер глупаво и жалко да моля някой да ми свърши работата ... сега нещата съм ги закрепил горе долу с леки изключения ... с помощта на 2 css файла. Напълно осъзнавам, че аз съм си виновен за всичко, но просто допуснах грешка и така ...

А, за да използвам темата ... може ли да попитам как да кача няколко версии на IE на компа си ... примерно IE6 IE7 и IE8.
 
adrian каза:

10x ... Това трябваше да го имам преди да почна сайта ... ех
Малии полужението поз IE6 е страшно ше видим дали ще мога да го закърпя ... ама както съм ползвал прозрачни PNG-та не ми се мисли...

+1
 

Горе