Проблем при преминаването от 6 към 7

bgsalsa

Registered
Здравейте отново,
отдавна се каня да подхвана тази тема и все не ми остава време.
Имам сайт с версия 6.01.18, създаден преди 3-4 години ... версията на базата му обаче е с кодировка latin1_swedish_ci ... при преминаване към версия 7 естествено всичко се скапва и става в ???????????? -това

Някой може ли да ми даде идеи как да транслирам сайта към версия 7, да се е сблъсквал някой друг с подобен проблем ?

Пробвах да извадя базата през php_my_admin , да й сменя колацията и да я кача обратно. Но не се получава защото php_my_admin не я сваля четлива кирилицата и всичко се скапва още преди промяната на колацията.

Благодаря на всички отзовали се !

Еми ти е трябвало да сложиш колацията на таблциите на utf8_general_ci или на cp1251 (не знам кое ползваш) :) Иначе ще ти ги записва на шльковациа в базата, а ще ти ги чете във файла :lol:

Аз съм оставил latin1_swedish_ci и проблеми нямах при преминаването.

Влез в сайта на php-fusion и чети там има доста информация за upgrade-а.

пичове ... за да питам явно проблем има ... не ми давайте сайтове които са ми до болка познати ;) Проблема е описан адски ясно според мен, вероятно не сте се сблъсквали и за това не сте имали този проблем и Ви изглежда странно. Но няма как да смениш колацията на базата с магическа пръчка ... За това зададох въпроса си ... ама както и да е ...

аз пак ще обясня , защото май не е ясно ...

имам сайт с кодировка CP1251
база с кодировка latin1_swedish_ci
- като сваля базата за да й сменя кодировката, се прецаква кирилицата
- като започна обновяване, обновявам базата и като кача файловете от 7, всичко става на ???? , въпреки че кодировката отново е CP1251
- варианта всичко на ново е невъзможен ...

Back
Горе