Проблем със компа

kitchenbg

Registered
Имам такъв проблем със компа, рества се и ми изписва това
**** STOP 0x0000009C (0x00000004, 0x80545FF0, 0XB2000000, 0x00070F0F)
 
Мм до колкото пишеше в нета за тази грешка като цяло -> Нещо от хардуера правило проблем

0x0000009C: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
This is a hardware issue: an unrecoverable hardware error has occurred. The parameters have different meanings depending on what type of CPU you have but, while diagnostic, rarely lead to a clear solution. Most commonly it results from overheating, from failed hardware (RAM, CPU, hardware bus, power supply, etc.), or from pushing hardware beyond its capabilities (e.g., overclocking a CPU).
 
Пусни един memtest.. аз имам тоя проблем с рам паметта, като се качи на 90% някъде се ресва и пише тва.. :x
 
Аз имам същия проблем със рестването.Проблема е или в паметта или в захранването защото като го смених спря да се рества.Сега пак започва и имам съмнения че е от процесора - вдига много висока температура.
Относно софтуера за тестване mробвай Еverest Pro Edition
 
ТАкива съобщения ги изкарва при проблеми с хардуера. Ако си бърникъл из компа нищо чудно да има ненапъхан кабел и от това да се появява, но може и самият обект да е повреден нещо :)
 
Да, врътни един мемтест.

Ако ундоуса е прясно инсталиран може да означава, че е менте(боклук)

Ако имаш желание опитай 1 път да го преинсталираш.
 
хм ........ значи, това го забелязах да го прави от няколко седмици, смисъл, сложих си аз windows xp sp2, успях да го ъпдейтна, и известно време нямаше проблеми, но от няколко седмици насам започна това ресване! Скоро пак го преинсталирах, като си мислих че е нещо от програмите които слагах и трих, но явно ще да е от ъпдейта нещо!
 
Това е най-вероятно проблем с RAM паметта! Виж какво ще ти изкара на memtest-a . Получава се най-често при овърклок! Да не си пробвал да искараш малко повече прозиводителност!
 
добре, ще прозвуча малко тъпо, но как да го направя този мемтест? а до колкото си спомням несъм правил овърклози ........ :roll:
 
Това е проблем от РАМ-та. ако си с две или повече плочки, може да експирементираш като тестваш с една известно време, след това с друга.
 
kitchenbg каза:
добре, ще прозвуча малко тъпо, но как да го направя този мемтест? а до колкото си спомням несъм правил овърклози ........ :roll:
Изтегли си програмата от тук, запишия на една дискета. След това рестартираи компютъра и задаи от BIOS-а да бутва първо флопито и даваш sava and exit. Вкарваш дискетата във флопито и трябва да ти я разчете след това се зарежда програмата автоматично и почва да проверява. Може да се правят настройки но няма да ти трябват на теб. Оставаш да тества към 1 час и ще видиш дали дава някакви грешки! :?:
 
Погледни разположението на платките в слотовете, ако имаш 4 слота двете(256) трябва да са на първи и трети, а другата да е на втори.Ако слотовете са три пак така.
 
rado16 каза:
Погледни разположението на платките в слотовете, ако имаш 4 слота двете(256) трябва да са на първи и трети, а другата да е на втори.Ако слотовете са три пак така.
Това е ако дъното подържа Dual Chanel режим! При три слота няма значение.
 

Горе