Проблем със start_session();

jaffy

Registered
Ами.. аз съм направил всичко както трябва да си е.. на всяка страница има start_session(); и да проверява дали някой юзърнаме е логнат... ако е логнат го допуска и му показва потребителско меню.. обаче проблема е там ,че когато цъкнеш на лог аут и си остава същото...

ето и съдържанието на лог аут

Код:
<?php
session_unset();
header("Location:index.php");
?>

с други думи потребителя остава логнат... ииии друго.. как да го направя автоматично да се лог аутне ако е 15 мин не активен?

Пробвай така да унищожиш сесията

Код:
<?
session_start(); 
session_destroy();// - унищожава сесията
$_SESSION['user'] = FALSE;
?>
Където $_SESSION['user'] си го попълни както е при теб.

сичко направих и ми даваше ерор на хедърите за аутпут.. сега въобще не иска да регистрира сесията.. :cry:

хммм моя грешка... през интернет експлорер всичко върви но през мозилата се бъгва... съжалявам! Поне сега сесята се прекратява :) (преди и във ИЕ не се прекратяваше)

Ами по всяка вероятност грешката ти идва от кода който е след това или преди това.
Ако искаш може да погледнем ако постнеш кода
:) :) :)

Ами във момента всичко си работи нормално , може да се влиза и излиза и просто трябвало да прекратя сесията на мозилата като напиша директен линк към логаут скрипта (понеже не ми показваше потребителското меню защото не бях логнат а и другата сеся беше регистрирана и вървеше) не искам да поствам линка към сайта за да видиш как е станало за да не го отчете админа като реклама :) във момента се чудя и търсия за скрипт за автоматично лог аутване при неактивност от 15 мин.

Най-вероятно е свързан този скрипт със БД...(99% съм сигурен)

relax каза:
И все пак не е start_session() а session_start() ;)

и според мен т'ва е проблема. Мойте почват с
Код:
 session_start();

Back
Горе