Проблем с Дяловете на HDD

The_Smith

Registered
Та проблема е следния: Искам да сложа Линукс (още не съм се спрял на дистрибуция), но и да имам Уиндолс и идеята ми е да разделя дяла D на D и A така, че на А да седи Линукса. Та би било добре ако при разделянето на D не загубя информацията на този дял. И ако може кажете някоя програмка с която да постигна целта си. Благодаря Ви предварително.

П.П. Видях, че има подобна тема, но моя проблем е по-различен.

Инсталираш си я в Диск Ц. и после си разделяш колкото ти душа иска.

Да ти кажа, много е сложно за обясняване. Не само сложно, а и дълго. Повикай някой твой приятел да ти обясни как става номера.

На кратко: Първо теглиш Partition magic след това си изрязваш от Ц-то пространство. От това изпрязаното пространство си правиш един дял А. След това си инсталлваш линукса в А и готово. Той линукса си има вграден буут мениджър и може да избираш коя ос ще стартираш. Разучи само малко програмката "partition magic".

ЕДИН СЪВЕТ: НИКОГА НЕ ПРЕКЪСВАЙ ОПЕРАЦИЯТА КОЯТО ПРАВИ ПРОГРАМАТА, ЗАЩОТО ПОСЛЕ МОЖЕ В ДЯЛА НИЩО ДА НЕ Е ОСТАНАЛО. :?:

А бе звучи много страшно, но с партишъна е елементарно.Исках да си преразпределя харда, понеже исках да имам много в де, а в зе да е само уиндоуса, та свалих партишъна и без никой нищо да ми обяснява, си оправих всичко, без да изгубя и един байт информация.Кофтито е че много се чака и трябва да си много търпелиф да не прецакаш нещо, докато чакаш, така че най-добре докато чакайш стани от компа :?:

Вече всичко ми е ясно мн. е лесно. Само че като реших да слея патишъните от 4 в 2 се появиха доста проблеми. Като например неочаквани лоши сектори на харда, заради които дори при инсталция на WinXP харда не можа да се форматира. Дори през magicpartition. Тъкмо мислех да сменям харда и ми дадоха една дискета със един златен софтуеър - "ontrack disc manager", благодарение на него успях да запълня целия диск с 0-ли. Тоест изтрих целия твърд диск. После направих проверка за лоши сектори и не се откриха такива. Сложих window$-а и всичко си беше както в доброто старо време.

На колкого години ти еше харда та се прецака? С моя редовно си играя като го режа и още няма лоши сектори от около година ми е :).

Междо другото може и с HDD regenerator.

Ми харда има няма 5-6 годинки. А пък с HDD regenerator процеса на поправка е много бавен.

Back
Горе