Проблем с генериране на картинка с PHP

niki_noki

Registered
Здравейте,,

Използвам http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2090 тази система за да си генерирам усербарве...

та върпроса ми е как мога да го направя, че да излиза в разширение .пнг...

за да може да се слага по форуми директно от линка :?:

Самият php файл генерира png картинка, но трябва потребителят като запаметява файла да е например userbar.png. Другия вариант е да направиш скрипт, който генерира изображението и го качва в отделна папка.

Ама е статс усербар,,, т.е пиши си ИП-то и излиза името и играчите...

затова ми трябва :?:

правиш му папка с името например ivan.png тва е папката и в нея в индекс файл слагаш кода и му даваш линк от сорта на
http://saita.ti/ivan.png и форумите го четат кат картинка и то излиза
ето ти нещо за пример
Код:
<form method="post" action="">
<b>Ip:</b><br>
<input type="text" name="ip" size="30" > <br>
<input type="submit" name="submit" value="Давай!">
</form>
<?php
$ip = $_POST['ip'];
define("HOST", "localhost"); // хост на MySQL 
define("USER", ""); // усер за MySQL 
define("PASS", ""); // парола за MySQL 
define("BD", ""); // име на база данни 
$db_conn = @mysql_connect(HOST, USER, PASS) or die(mysql_error());
@mysql_select_db(BD, $db_conn) or die(mysql_error());

$row = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM `servers` WHERE `ip` = '$ip'"));
$name = $row['name'];
$name = "$name.png";
@mkdir($name);

$text = '<?php
//Тук кода с който си правиш пика.
?>';

$file = fopen("$name/index.php", 'w') or die("can't open file");
fwrite($file, $text);
fclose($file);
?>
аз го пробвах и при мен работи

ами не може и по друг начин само си дай кода с който звимаш име и играчи и ще ти го направа

link еми заповядай тва ти е с твоя код имах малък проблем че кода който ми даде не показва банери те ако сървъра е офлайн обаче мисля че го оправих само трябва да си смениш картинката и си готов

Благодаря много, но защо като сменя картинката не излиза тя , а сиг.пнг?

ЕДИТ: Управих се,,

Сега проблема е, че когато примерно напиша грешно ИП не излиза картинка и когато е оффлине пак така :cry:

това вече не е от мен а кода който ми даде то като ип то е грешно няма как да намери инфо а за офлайн нз питай си в темата там от където ми даде кода

Питах :)

А как мога примерно точно както се генерират усербаровете,,,

т.е като напиша ИП и Име те да излизат в 3 картинки :wink:

А има ли начин когато даде "Давай!" да го прехвърли към папката в която е запаметен съръвра примерно " цс-хоусе " и по точно примерно в страницата виж.пхп .. там да показва картинката,, това и сам мога да си го докарам само немога да разбера как да създам към всяка папка виж.пхп и там нейните неща които да показва :)

не мога да те разбера чек да опитам
искаш като натисне давай да го прати към файл в който да се показват банерите и от долу линк към тях ? така ли

Когато създава папката по името нали в папката създава индекс.пхп?

И в тази папка да създава view.php и там примерно да пише ЗДР.. (Аз ще сложа каквото ми трябва)

Дано да си ме разбрал :idea:

И към този файл да препраща :wink:

добре ето само че папките към един сървър са 3 и във трите създавам файла но препраща само в view.php във главната директория link

Да мене ми трябваше точно това :lol:

От 3те файла да прави само 1 виел пхп :?:

БЛАГОДАРЯ МНОГО :)

ако имам някакви проблеми ще пиша :wink:

А защо като при име се въведе ИП дава грешка? :?:

Warning: fopen(ИП-ТО.png/index.php) [function.fopen]: failed to open stream: Invalid argument in D:\xampp\htdocs\cswin\index.php on line 143
can't open file

Back
Горе