Проблем с дата

mitko876

Registered
Хора защо като правя дата с система за времеви зони и ако пусна +2 както сме ние и ми показва датата с един час назад и при phpbb го има този проблем поне при 3 съм го забелязал

ЕДИТ:// Хора аз разбрах от каде е проблема от лятното време обаче сега ми се иска да напиша код ако е лятно време автоматично да дава още едни час обаче зацепих и не мога да разбера как да го напправя може ли малко помощ

mitko876 каза:
Хора защо като правя дата с система за времеви зони и ако пусна +2 както сме ние и ми показва датата с един час назад и при phpbb го има този проблем поне при 3 съм го забелязал

ЕДИТ:// Хора аз разбрах от каде е проблема от лятното време обаче сега ми се иска да напиша код ако е лятно време автоматично да дава още едни час обаче зацепих и не мога да разбера как да го напправя може ли малко помощ
чакай кво лятно време кви 5 лева
сървърните езици като php взимат часа от сървъра
ако на сървъра е нагласен часовника значи теб не те бърка дали е лято дали зима

оффф функцията getdate взима нормален час ако не си забелязал и при phpbb е така

mitko876 каза:

Още зимата бях направил GMT +2

Но като дойде пролетта/лятото и като станахме с 1 час напред във форума си остана с GMT + 2.. защо така.. защото както казах минахме с 1 час. Затова трябва да направиш на GMT + 3 а като дойде есента обратно на GMT + 2 (като вече часа е върнат с 1 назад)

Дано ме разбра.. :)

знам ама искам да направя функция която да прави смятането на часовите зони автоматично според времето

Back
Горе