Здравейте.
Правя 1 чат , с ajax да се рефрешва.
Всичко е ОК но когато изкарвам от базата данни ако пиша на български ми излизат някви квадратчета..
Записите в базата данни са си на български.
Ако ги вземам примерно с тази заявка:
така всичко е наред.
обаче чата не се рефрешва така незнам защо.
И ето сложната заявка която ползвам аз :
Така примерно ако напиша "Тест" в базата данни е записано "Тест" но в чата излиза " ��/font>"
а прегледах реда където изкарвам информацията - затворил съм си тага </font> и всичко е наред. ако махна <font> тага , следващият таг е <p> и изкарва същото сам чое вместо /font> пише /p> ако махна <p> след това е <td> и пак прави същият номер.. в файла съм задал мета таг за windows-1251 , сменях го на UTF-8 и на какво ли не , но не иска да се управи..
10х
Правя 1 чат , с ajax да се рефрешва.
Всичко е ОК но когато изкарвам от базата данни ако пиша на български ми излизат някви квадратчета..
Записите в базата данни са си на български.
Ако ги вземам примерно с тази заявка:
$db=mysql_query("SELECT * FROM chat ORDER by id DESC");
while ($r=mysql_fetch_array($db))
{
$id=$r['id'];
$message=$r['message'];
echo "$id- $message <br>";
}
така всичко е наред.
обаче чата не се рефрешва така незнам защо.
И ето сложната заявка която ползвам аз :
function connect_easy($query)
{
$b = array();
if(!$connect = mysql_connect($this->host,$this->user,$this->pass));
if(!$dbr = mysql_select_db($this->db));
if(!($result = mysql_query($query)));
@$num = mysql_num_rows($result);
@$num2 = mysql_num_fields($result);
for($x=0;$x<$num;$x++)
{
$a = mysql_fetch_array($result);
for($i=0;$i<$num2;$i++)
{
$b[$x][$i] = html_entity_decode($a[$i]);
}
}
return $b;
}
Така примерно ако напиша "Тест" в базата данни е записано "Тест" но в чата излиза " ��/font>"
а прегледах реда където изкарвам информацията - затворил съм си тага </font> и всичко е наред. ако махна <font> тага , следващият таг е <p> и изкарва същото сам чое вместо /font> пише /p> ако махна <p> след това е <td> и пак прави същият номер.. в файла съм задал мета таг за windows-1251 , сменях го на UTF-8 и на какво ли не , но не иска да се управи..
10х