Проблем с интеграцията

metal_head

Registered
Здравейте, прочетох урока за интегриране на PHPbb форум в сайт (http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=1103 ) и реших да го направя. Имам инсталиран PHPBB3 в папка на име "forum" в public_html-а, а самата страница, в която искам да вкъкна форумите се намира в самия public_html (без под-директории). Моля не се смейте, защото съм неопитен с PHP (не съм се занимавал). Та ето проблема:

Да започваме.

Инсталирайте един phpBB в някаква директория (примерно /forum/) .
Ако имате вече инсталиран и работещ форум може да използвате него.
Следващата стъпка е да добавите във всеки един .php файл от вашия сайт следния код (най-отгоре):


<?
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path ='forum/';
include($phpbb_root_path . 'config.php');
include($phpbb_root_path . 'extension.inc');
include($phpbb_root_path . 'common.'.$phpEx);
$userdata = session_pagestart($user_ip, PAGE_INDEX);
?>
Вмъкнах го това нещо във файла, дето искам да сложа форумите (forum.html), после записах файла като "forum.php"...но тук има проблем... страницата излиза ето така:
http://drivingblind.eu/forum.php

А пък бодито, в което искам да вмъкна форумите изглежда така:
http://drivingblind.eu/forum.htmlНещо не мога да разбера тоя ерър какво означава...имам чувството, че е нещо с директориите, но нямам идея какво.

Много ви моля за малко помощ, тъй като очевидно не мога да се оправя с това.. Важно ми е да го направя тоя форум, защото много хора ме ръчкат да го наравя, уеб дизайнера на екипа ми пък се покри някъде и не ми остава нищо друго освен да се опитам да направя сайта сам, но се занимавам с гейм разработка (и то от скоро), а не със уеб дизайн и ми е малко трудничко на места :D
 
Мерси, не знаех, че има разлика :)

Ъммм...сега имам друг проблем:
Като отворя страницата се показва съобщението:
Fatal error: Call to a member function session_begin() on a non-object in /home/drivingb/public_html/forum.php on line 11

Човека дето е писал урока казва:
Предполагаме, че файловете на сайта и форума са в главната директория.
Самоче при мене файловете на форумите са в папка "forum", а файловете на сайта в главната директория... От тука трябва да променя нещо в php кода сигурно, така че да адресира папката "forum" обаче аз с php не се занимавам и не знам какво да променям.


А, имам и още един въпрос:
Това нещо ще вмъкне бодито на форумите в бодито на сайта ли, или само самата форма за логин, защото аз искам сайта дето се опитвам да направя да е с вградени форуми като на web-tourist :lol:
 
Ами освен тук да бутнеш
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : './forum/';
а може и проблема да е в липсващи или "недовършени" файлове при качването (под недовършени имам предвид , да е загубено част от съдържанието при качването).
А иначе по втория въпрос , ще трябва сам да си направиш дизайна на сайта (приличащ на форума предполагам) и така.След това можеш да си изкараш каквато искаш информация в него.
 
Мда, сега е екстра.

Но искам да попитам все пак за вкарване на самия форум в сайта.... виждал съм го, и даже уеб дизайнера на екипа ми беше го направил, но му даваше някакви грешки отгоре, и го взе уж да го оправя, пък излезе офлайн и от месец го няма...

Иначе ето в тук искам да вмъкна форумите:
http://drivingblind.eu/forum.html

Сигурен съм, че съм го виждал в други сайтове така направяно с phpbb, но не мога да си спомня конкретно къде за да ви покажа.. :(

Anyway, ще съм ви адски благодарен ако ми помогнете с това!!! :)
 
Ооо мерси, точно това търсех, не съм успял да го намера, защото търсех "интеграция на форум" и такива подобни фрази :oops:

Всичко направих както е казано (сигурен съм, че всичко е наред) в примера е даден CSS-а, че се казва "style.css" моя е "default.css" , промених го. Обаче като качих новите overal_header.html и overal_footer.html нищо не се промени във самите форуми, даже направих опит с изтриването им, но нищо не се промени в дизайна на форумите...

В урока там пишеше, че трябва да са файлове с разширение ".tpl", ама моите са си в прост ".html"

Сигурен съм, че едитвам темплейта на форумите, който в момента използвам (subsilver2) Ето и директорията, където намерих двата файла:

public_html/forum/styles/subsilver2/template/

Ето и кодовете, вече едитнати от мен (принципно всичко ми е ясно с html, ма може да сам пропуснал нещо..знам ли)


OVERAL HEADER:
Код:
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="{S_CONTENT_DIRECTION}" lang="{S_USER_LANG}" xml:lang="{S_USER_LANG}">
<head>

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset={S_CONTENT_ENCODING}" />
<meta http-equiv="content-language" content="{S_USER_LANG}" />
<meta http-equiv="content-style-type" content="text/css" />
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no" />
<meta name="resource-type" content="document" />
<meta name="distribution" content="global" />
<meta name="copyright" content="2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group" />
<meta name="keywords" content="" />
<meta name="description" content="" />
{META}
<title>{SITENAME} • {L_MCP} • {L_UCP} • {PAGE_TITLE}</title>

<link rel="stylesheet" href="{T_STYLESHEET_LINK}" type="text/css" />

<script type="text/javascript">
// <![CDATA[

	if ({S_NEW_PM})
	{
		popup('{UA_POPUP_PM}', 400, 225, '_phpbbprivmsg');
	}


function popup(url, width, height, name)
{
	if (!name)
	{
		name = '_popup';
	}

	window.open(url.replace(/&/g, '&'), name, 'height=' + height + ',resizable=yes,scrollbars=yes,width=' + width);
	return false;
}

function jumpto()
{
	var page = prompt('{LA_JUMP_PAGE}:', '{ON_PAGE}');
	var perpage = '{PER_PAGE}';
	var base_url = '{A_BASE_URL}';

	if (page !== null && !isNaN(page) && page > 0)
	{
		document.location.href = base_url.replace(/&/g, '&') + '&start=' + ((page - 1) * perpage);
	}
}

/**
* Find a member
*/
function find_username(url)
{
	popup(url, 760, 570, '_usersearch');
	return false;
}

/**
* Mark/unmark checklist
* id = ID of parent container, name = name prefix, state = state [true/false]
*/
function marklist(id, name, state)
{
	var parent = document.getElementById(id);
	if (!parent)
	{
		eval('parent = document.' + id);
	}

	if (!parent)
	{
		return;
	}

	var rb = parent.getElementsByTagName('input');
	
	for (var r = 0; r < rb.length; r++)
	{
		if (rb[r].name.substr(0, name.length) == name)
		{
			rb[r].checked = state;
		}
	}
}



	/**
	* Play quicktime file by determining it's width/height
	* from the displayed rectangle area
	*
	* Only defined if there is a file block present.
	*/
	function play_qt_file(obj)
	{
		var rectangle = obj.GetRectangle();

		if (rectangle)
		{
			rectangle = rectangle.split(',')
			var x1 = parseInt(rectangle[0]);
			var x2 = parseInt(rectangle[2]);
			var y1 = parseInt(rectangle[1]);
			var y2 = parseInt(rectangle[3]);

			var width = (x1 < 0) ? (x1 * -1) + x2 : x2 - x1;
			var height = (y1 < 0) ? (y1 * -1) + y2 : y2 - y1;
		}
		else
		{
			var width = 200;
			var height = 0;
		}

		obj.width = width;
		obj.height = height + 16;

		obj.SetControllerVisible(true);

		obj.Play();
	}


// ]]>
</script>
<style type="text/css"> 
@import "../default.css"; 
</style>
</head>
<body class="{S_CONTENT_DIRECTION}">

<div class="container">

	<div class="header">
	<img src="img\testheader.jpg">
		
	</div>

	<div class="stripes"><span></span></div>
	
	<div class="nav">
		<a href="index.html">Начало</a>
		<a href="index.html">За Контакт</a>
		<a href="index.html">FAQ</a>
		<a href="forum.html">Форуми</a>
		<a href="index3.html">Ресурси</a>
		<a href="index.html">Уроци</a>
		<a href="index.html">Партньори</a>
		<a href="index.html" target="_blank">Чат</a>
		<a href="index.html">Търсене</a>
                <a href="index.html">Видео</a>
		<div class="clearer"><span></span></div>
	</div>

	<div class="stripes"><span></span></div>

	<div class="main">
	
		<div class="left">

			<div class="content">

<a name="top"></a>

<div id="wrapheader">

	<div id="logodesc">
		<table width="100%" cellspacing="0">
		<tr>
			<td><a href="{U_INDEX}">{SITE_LOGO_IMG}</a></td>
			<td width="100%" align="center"><h1>{SITENAME}</h1><span class="gen">{SITE_DESCRIPTION}</span></td>
		</tr>
		</table>
	</div>

	<div id="menubar">
		<table width="100%" cellspacing="0">
		<tr>
			<td class="genmed">
				<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_LOGIN_LOGOUT}</a> 
				  <a href="{U_RESTORE_PERMISSIONS}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_RESTORE_PERMISSIONS}</a>
				  <span style="color: red;">{L_BOARD_DISABLED}</span>
				
					
						  <a href="{U_PRIVATEMSGS}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {PRIVATE_MESSAGE_INFO}, {PRIVATE_MESSAGE_INFO_UNREAD}</a>
					  <a href="{U_REGISTER}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_register.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_REGISTER}</a>
					
				
			</td>
			<td class="genmed" align="{S_CONTENT_FLOW_END}">
				<a href="{U_FAQ}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_faq.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_FAQ}</a>
				   <a href="{U_SEARCH}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_search.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_SEARCH}</a>
				
					   <a href="{U_MEMBERLIST}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_members.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_MEMBERLIST}</a>
					   <a href="{U_PROFILE}"><img src="{T_THEME_PATH}/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" alt="*" /> {L_PROFILE}</a>
				
			</td>
		</tr>
		</table>
	</div>

	<div id="datebar">
		<table width="100%" cellspacing="0">
		<tr>
			<td class="gensmall">{LAST_VISIT_DATE}</td>
			<td class="gensmall" align="{S_CONTENT_FLOW_END}">{CURRENT_TIME}<br /></td>
		</tr>
		</table>
	</div>

</div>

<div id="wrapcentre">

	
	<p class="searchbar">
		<span style="float: {S_CONTENT_FLOW_BEGIN};"><a href="{U_SEARCH_UNANSWERED}">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a> | <a href="{U_SEARCH_ACTIVE_TOPICS}">{L_SEARCH_ACTIVE_TOPICS}</a></span>
		
		<span style="float: {S_CONTENT_FLOW_END};"><a href="{U_SEARCH_NEW}">{L_SEARCH_NEW}</a> | <a href="{U_SEARCH_SELF}">{L_SEARCH_SELF}</a></span>
		
	</p>
	

	<br style="clear: both;" />

	

	<br />




OVERAL FOOTER:

Код:
{RUN_CRON_TASK}
</div>



<div id="wrapfooter">
	<span class="gensmall">[ <a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a> ]</span><br /><br />
	<span class="copyright">Powered by <a href="http://www.phpbb.com/">phpBB</a> © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
	<br />{TRANSLATION_INFO}
	<br /><bdo dir="ltr">[ {DEBUG_OUTPUT} ]</bdo></span>
</div>
</div>

		</div>

		

	  <div class="clearer"><span></span></div>

	</div>

	<div class="footer">
	
			<font size="7">FORUM STATISTICS BODY</font><br>
Тук може би би могло да се сложи онова поле с "Кой е онлайн" или нещо такова...

			</div>

			<div class="bottom">
				
				<span class="left">© 2007 <a href="index.html">Website.com</a>. Valid <a href="http://jigsaw.w3.org/css-validator/check/referer">CSS</a> & <a href="http://validator.w3.org/check?uri=referer">XHTML</a>.</span>

				<span class="right"><a href="http://templates.arcsin.se/">Website template</a> by <a href="http://arcsin.se/">Arcsin</a></span>

				<div class="clearer"><span></span></div>

			</div>

	</div>

</div>
</body>
</html>



Извинявам се, че така ви разигравам, но не сам работил преди с такива неща много-много, дано не ми се дразните :lol:
 
...Опитах да сложа CSS-a и имиджите към него в папката на темплейта, но нищо не се променя...изобщо нищо...
 

Горе