Проблем с ип адрес

• Автор Автор staf
  • Начална дата Начална дата

staf

Registered
Смених си ип адреса с нов, и неща като phpbb форуми които съм си инсталирал преди, сега не мога да ги ползвам.В phpbb кой файл се записва ип адреса.Проверих в config.php но там не е записан ип адреса.

ами по принцип пхпбб записва ИП адреса като пишеш мнение в базата данни, но даже май е кодирано ли нещо такова.
В какъв смисал неможеш да ги ползваш някаква грешка ли дават ?

Ами когато се опитвам да се логна в форума ми зарежда със старият адрес.Трябва да напиша новия или да дам рефлеш за да вляза, но при администраторският панел не се получава този номер и изобщо не мога да вляза.

Ако го промениш от админ панела ? Там хост където е ? Или ти не можеш да влезеш там ...

Трябва в config файла да е ...

Ами не мога да вляза там за да оправя проблема.В config файла пише localhost няма ип адрес.

Щом е на твоя комп значи имаш достъп до базата данни.
Влез в phpmyadmin-a и отвори базата.
Има таблица phpbb_config .
Там ще намериш поле с име "sitename" .

Това трябва да промениш.
ТАм трябва да е записан стария ти IP адрес и трябва да го замениш с новия.
НЕ съм го пробвал този номер но съм90% сигурен, че ще стане.

Пробвай и кажи какво е станало.

всъщност май полето е "server_name" , но ако е било localhost нямам идея що става така..дано се оправиш.. :?:

bafitu каза:
всъщност май полето е "server_name" , но ако е било localhost нямам идея що става така..дано се оправиш.. :?:

Аз мисля, че е sitename .
Така скриптовете разбират към кой домейн да редиректват.
server_name си е localhost .
Няма да му е труднои да разбере кое поле е защото само в това поле ще има IP адрес.
Просто трябва да го смени.

не, sitename е за друго.То е за мм абе на силвър скина при пресен инсталиран форум горе пише yourdomain.com т.е. sitename е просто за описание , не е важно дори може и без него... надявам се , че ме разбра.
А за server_name съм 99% сигурен понеже когато правех бакъп и качах 1 форум на друг хост точно това трябваше да сменя за да си работи нормално иначе търсеше към стария сървар.Но по принцип на пц-то като се инсталира phpbb винаги си е localhost така , че неразбирам от къде идва проблема с ИП-то. :roll:

Стаф нищо не казва и ние се счупихме да спамиме. :)

Оправих проблема, вече си работи идеално.Админе sitename е за друго, в server_name се записва ип адреса.Благодаря ви, че ми помогнахте.

Back
Горе