Проблем с коментарите при Wordpress

odyssey

Registered
Здравейте! Скоро си инсталирах Wordpress 2.9.2 и забелязах, че при постване на коментари може да се постне цяла html страница. И когато този коментар се постне се прецаква визията на сайта (някои наричат това дифейсване). Търсих из файловете, но не успях да разбера как точно се прави проверка на полетата за писане на коментар. Ако някой има на идея моля да ми помогне. Общо взето искам да разбера от къде мога да си правя ограничения на въвежданите символи.
 
Странна работа. По принцип в коментарите са позволени само няколко HTML тага за правене на връзки и т.н.

Файлът "comments.php", който се намира в директорията на темата извежда коментарите и пингове, и освен това съдържа формуляра за писане на коментар и данните от този формуляр се постват към "http://mydomain.com/wp-comments-post.php", ама то няма смисъл да ровичкаш там, защото не е нормално WordPress да позволява постването на опасни тагове.

Иначе функцията wp_kses(); се използва за премахване на HTML таговете, които не са позволени. Ама най-добре си изтегли последната версия на WordPress, защото твоята е много стара.
 
ами то ми излиза най-отгоре един бутон за ъпдейт до последна версия. и примерно ако я ъпдейтна направо ще се запазят ли сегашните настройки като темплейта, промените които съм правил джаджите и всичко останало?
 
Ми не мога да ти кажа със сигурност, ама би трябвало да се запазят. Все пак WordPress не е вчерашна програма.
 

Горе