Проблем с нов хостинг - Процесор (CPU):501 %

bobonik

Registered
Откакто се преместих към host.bg процесорът скочи на 500%. Преди час беше 150%, след 20-30 минути стана 300% и сега е 500%. Процесорното време е 2500-3600 секунди (около 1 час...). Докато бях на Суперхостинг средно беше 15-16 мин. От къде може да е проблема според вас? Решение някакво да имате? От host.bg ми отговориха:
"Здравейте,

това не е работата на процесора, а процесорното време използвано от сайта Ви. Намалява се, като се оптимизира кода на сайта.
"
Не вярвам да е от моя сайт, защото на един хост правя 15-16 мин., а на др. 1 час.

bobonik каза:
Откакто се преместих към host.bg процесорът скочи на 500%. Преди час беше 150%, след 20-30 минути стана 300% и сега е 500%. Процесорното време е 2500-3600 секунди (около 1 час...). Докато бях на Суперхостинг средно беше 15-16 мин. От къде може да е проблема според вас? Решение някакво да имате? От host.bg ми отговориха:
"Здравейте,

това не е работата на процесора, а процесорното време използвано от сайта Ви. Намалява се, като се оптимизира кода на сайта.
"
Не вярвам да е от моя сайт, защото на един хост правя 15-16 мин., а на др. 1 час.

Провери какво си добавял по кода след като си се преместил.
Там е проблема.
Другият вариант е да ти е скочил трафикът.
Ако преди си правил 100 уникални, а сега правиш 1000 то ясно е от къде идва проблема.

Ако кода е същият и трафикът е същият то тогава къде е проблемът според теб ? :)

От каква зор реши да се местиш?

Не мога да определя кой, но има ли начин да разбера кой? Промени по кода не съм правил, посещенията също не са се дигнали. Ако утре проблема е същия ще се свържа с хостинг компанията. Наложи се да се преместя (не по мое желание), защото политиката на Суперхостинг забранява хостването на онлайн игри и се наложи да се преместя.

bobonik каза:
Не мога да определя кой, но има ли начин да разбера кой? Промени по кода не съм правил, посещенията също не са се дигнали. Ако утре проблема е същия ще се свържа с хостинг компанията. Наложи се да се преместя (не по мое желание), защото политиката на Суперхостинг забранява хостването на онлайн игри и се наложи да се преместя.

Ти хубаво ще питаш ама да не се окаже, че и те имат същотос правило.
А да наемеш виртуален сървър мисли ли си?

По принцип от хостинга могат да ти кажат файловете, които генерират най-много сървърно време. Имам същият проблем в момента но така и не съм го отстранил за момента. На мен в неделя ми генерира 320 CPU time за вчера 160. Не знам, кои функции точат толкова от сървърното време но явно имаш много импресии, което е нормално за онлайн игра. Ако нямаш обаче много импресии и сървърното време е голямо трябва да се оптимизира кода.

Предварително питах хостинг компанията дали може да хоствам при тях онлайн игра и при тях не е проблем.
Импресии не правя много, средно по 10-15 000. Питах ги дали могат да разберат или видят, кой файл какви ресурси използва, дали товари и т.н., техният отговор беше:
Здравейте,
няма как да разберем кой скрипт товари.
Ще изчакам една седмица и ако не се оправи проблема ще им пиша.

qazxsw каза:
NewGuy каза:
На мен ми казаха точно кои са файловете така, че със сигурност може. :)

И ти ли си на Host.bg?
Не.

Да точно тези файлове ми казаха, които и index каза от къде да видим. Потърсих в нета някакви кодове, които да показва моментният CPU usage и ми връща 0. Рефрешвам 20 пъти и понякога скача на 700-1200 нз от какво. :(

Не разчиътайте много на тези кодове който търсите. Все пак сте на споден хостинг.

Някакви идеи как да намаля CPU времето? Файла, който генерира най-много CPU време е...

Разглеждани Приблизителен размер Входящи Изходящи
1303076 17.01 KB 1101 6838

Кода уж е написан последователно но CPU времето не пада. За вчера беше 120 за 6000 импресии.

NewGuy каза:
Някакви идеи как да намаля CPU времето? Файла, който генерира най-много CPU време е...

Разглеждани Приблизителен размер Входящи Изходящи
1303076 17.01 KB 1101 6838

Кода уж е написан последователно но CPU времето не пада. За вчера беше 120 за 6000 импресии.
Не сме врачки а програмисти... уж ... Не знаем какво прави кода ти.
Дай го , и ще видим какво може да се оптимизира да се намали.

Back
Горе