Проблем с система на WordPress

• Автор Автор ivko
  • Начална дата Начална дата

ivko

Registered
Здравейте инсталирах си wordpress и си сложих темата Arras Theme ако е знаето и като сложа публикация би трябвало като добавя картинка тя да се показва и на началоната страница ,но на мене ми се показва само при цялата новини ето ви демо . http://mediibg.com
И още нещо: какво трябва да направя за да добавя броячи,бгтоп и тем подобно.Благодаря ви предварително

Ами нормално това е от themeto иначе ще развали резолюцията и ще стане мазало.

Изобщо не е нормално защото на демото на тази тема си има картинки.И как да махна онава поредния wordpress блог.

ivko каза:
Изобщо не е нормално защото на демото на тази тема си има картинки.И как да махна онава поредния wordpress блог.
От Настройки (wp-admin/options-general.php) се маха това "Поредният WordPress блог".

Както ти казаха другите от темата ти е.
Разликата е че на демото където има картинка, се появява защото в самата статия най-отгоре в съдържанието и е сложена картинката.
т.е. като пишеш статия - пишеш заглавие, слагаш първо картинката която искаш, след това почва със текста вътре и после публикуваш.

това поредния wordpress блог се маха от админ панела: Настройки -> Общи

ако искаш да добавиш броячи, просто си редактираш файловете на темата. ако искаш да е във футера на сайта , просто отваряш footer.php и гледаш къде е най-добре да редактираш кода.
Файловете на темата ти много лесно можеш да редактираш от Външен вид -> Редактиране и си избираш файла който искаш да редактираш.

това е , успех :?:

Благодаря брояча го сложих ,но не можах да оправя онова Поредният блог.Значи отварям озни файл който ми казахте ,но никаде не гледам да пише такова нещо и там в админ панела от общи настроики го пише ама от доло няма бутон запиши промените.Помощ

ivko каза:
Благодаря брояча го сложих ,но не можах да оправя онова Поредният блог.Значи отварям озни файл който ми казахте ,но никаде не гледам да пише такова нещо и там в админ панела от общи настроики го пише ама от доло няма бутон запиши промените.Помощ

я дай един скриншот :?

ivko каза:
И аз имах този проблем при новата версия. Оправих го като заместих файла в wp-admin/options-general.php с по-старата му версия (2.7)

Аз вече инсталнах друга версия и сложих нова тема,но има пак такива места за картинки и аз незнам от каде се добавят влезте и вижте какво представлява.Искам да ви попитам да ли има модове или там каквото е да се добавят реклами,например от google adsense ,etarget и другите.Благодаря ви предварително

ivko каза:
Аз вече инсталнах друга версия и сложих нова тема,но има пак такива места за картинки и аз незнам от каде се добавят влезте и вижте какво представлява.Искам да ви попитам да ли има модове или там каквото е да се добавят реклами,например от google adsense ,etarget и другите.Благодаря ви предварително
Ами има плъгин за Adsense, но аз лично никога не съм го ползвал. По-добре според мен е да си избереш място в сайта, където ще се показват рекламите и да сложиш кода в темата. Ако искаш примерно банер 125x125 в страничното меню отваряш sidebar.php и слагаш кода. Това е.

Това за картинката хич не е така както му обяснявате. Поне ако съм разбрал правилно той пита за thumbnail-с картинките които се скролват в онова прозорче автоматично - http://www.arrastheme.com/wiki/post_thumbnails

като пишеш статия отвори прозореца за upload на картинки, upload-ни си картинката и и копирай линка, след това си създай ново поле с име thumb и в неговото съдържание копирай линка на картинката

Quick Guide to Posting Thumbnails

There is also a pictorial guide over here.
Login to your WordPress admin, and create/edit a post.
Click on the Insert Image icon, above the post editing box.
Upload your desired image for use as a thumbnail (it is recommended that you upload an image with the minimum size of (700 x 300).
Once you have successfully uploaded your image, click on File URL and copy the URL that is generated at the Link URL field.
Create a custom field with the name set as thumb (default) and paste the URL into the value field.
If done correctly, the image should appear in the front page for your WordPress installation.

Мерси за отговора ,но сам гола вода в тази система и искам да ви попитам как се прави ново поле ако е възможно да ми обясните стъпка по стъпка как се правят нещата.

ivko каза:
Мерси за отговора ,но сам гола вода в тази система и искам да ви попитам как се прави ново поле ако е възможно да ми обясните стъпка по стъпка как се правят нещата.
Когато пишеш публикация като скролнеш надолу с мишката стигаш до едно дето пише добавяне на още полета или нещо от сорта там кликаш на ново и в име пишеш thumb а в съдържание поставяш url адреса до картинката например http://web-tourist.net/new/images/fona.jpg

Пак не става ето виж какво правя!
mediibg.jpg

значи не ползваш тази тема -ако ползваш темата Arras Theme ще стане. Премести Arras Theme да ти е тема на блога и направи това пак - трябва да стане!

PS: Ако пак не стане обнови полето, а ако и след това не стане ми пиши :) .

Ето коя тема ползвам Arras Theme 1.3.5 ето влез в сайта и виж сам. http://mediibg.com обнових го и пак не става.Моля да ми помогнеш

ivko каза:
Ето коя тема ползвам Arras Theme 1.3.5 ето влез в сайта и виж сам. http://mediibg.com обнових го и пак не става.Моля да ми помогнеш
imashgiwe.jpg

Проблемът беше там ,че трябваше да задам права на една директория и всичко се обрави.Благодаря ти за помоща 1+.Искам да попитам как мога да добавя други елементи в сайта например: времето,реклама и други работи.Благодаря ви предварително.

Back
Горе