Проблем с урока на Jooorooo

Centrino

Registered
Здравейте. Имам проблем с урока на Жоро. И по точно урока в който е описал как се прави система за новини. Отново имам проблем с енкодинга. Вади ми всичко което е на кирилица като въпросителни, но в самата таблица се записва правилно. Проблема е при извеждането. Оправил съм чарсет-а на страница да е еднакъв като този на db-a но не става. Ако имате някакви идейки от какво може да е това моля кажете. :) Благодаря Ви.

Ами чарсета ако е на utf-8 отваряш notepad обикновения, този който върви с Windows и даваш на файла Save as..., след това отдолу където пише ANSI или квото беше там го слагаш на utf-8, може и да стане. Пробвай!

maxvolum каза:
Ами чарсета ако е на utf-8 отваряш notepad обикновения, този който върви с Windows и даваш на файла Save as..., след това отдолу където пише ANSI или квото беше там го слагаш на utf-8, може и да стане. Пробвай!

Ползвам чарсет Windows - 1251 :)

Centrino каза:
maxvolum каза:

Ползвам чарсет Windows - 1251 :)

Утре щи ти кажа как до го оправиш, че се гледам мача :)

Ако е само при извеждане, то това след връзката с БД трябва да свърши работа:

Код:
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars);

StormBreaker каза:
Ако е само при извеждане, то това след връзката с БД трябва да свърши работа:

Код:
$chars="SET CHARACTER SET cp1251";mysql_query($chars);

Това беше първото нещо което пробвах, но пак не стана. И за това се обръщам към вас за помощ.

Пробвах всичко което казахте но пак не става. Продължава да ми вади кирилицата като ????????? Други идеи ?

Е, аз го пробвах така:
Код:
$db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die("Няма връзка със сървъра.");
$seldb = mysql_select_db($database,$db) or die ("Не си намерих базата данни :(");
if(!$db)
die("Няма база данни :(");
if(!mysql_select_db($database,$db))
die("Не можах да си намеря базата данни :(");
$chars="SET NAMES cp1251";
mysql_query($chars);
И 100% става поне при мен. :)

AnyB1s каза:
Е, аз го пробвах така:
Код:
$db = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass) or die("Няма връзка със сървъра.");
$seldb = mysql_select_db($database,$db) or die ("Не си намерих базата данни :(");
if(!$db)
die("Няма база данни :(");
if(!mysql_select_db($database,$db))
die("Не можах да си намеря базата данни :(");
$chars="SET NAMES cp1251";
mysql_query($chars);
И 100% става поне при мен. :)

Е добре, но рпи мене не става. Явно аз не правя както трябва.

Back
Горе