Проблем с форматирането на C с инсталиран Windows7

DuBaK

Registered
Здравейте!

Не съм голям разбирач,но не съм и абсолютен лаик относно компютрите.Една позната ме помоли да и преинсталирам компа,има Win7 иска да и сложа XP,заради децата и бързодействието нещо,както и да е...
Та проблемът ми е,че не мога да се отърва от Windows7 каквото и да правя.Като сложа бутващо CD започва да чете,дава ми Press any key... и прочие,но като натисна някое копче започва да чете,изписва Setup еди си какво и край-черен екран.При зареден Win7,като дам да се стартира setup от диска ми изскача,че е блокиран от Program Compatibility Assistant!?!?
Поразрових се из форумите,прочетох как да спра да се зарежда този Services,навсякъде е Disable,но явно си работи и има някаква защита от изтриване този Win.Пак се получава същото,каквото и да правя.
Моля за малко помощ,без да ме питате защо искат XP пред 7,и без това вече се заинтригувах аджеба какво става.
Благодаря предварително на отзовалите се :?:
 
Този диск скоро ползвал ли си го?
Да не е надраскан или дистрибуцията да е лабава?

Възможно е също оптичното устройство да е здало багажа.
 
Запиши друга "дистрибуция", както се изрази колегата :)
Ако ли не, бутваш някакво лайв ЦД и от него форматираш целия дял, който е нарочен за Уиндоус-а и пак пробваш да инсталираш.. Но според мен е от самия релийз на ХР-то!
 
Сигурен ли си, че проблема е от тях? Проблема може да е от диска, който ползваш. :) Имах подобен проблем с един компютър, но проблема при тях беше хардуерен, а и беше бъкан с вируси. Проблема едвали е от това, че сегашната ОС е 7-ца, няма как да е това. ;) Търси проблема другаде, но не е софтуерен от компютъра.

Пробвай с нов диск и нова дистрибуция. В замунда пиши това
Windows XP Pro SP3 [Integrated December]
и теглиш версията от 2008, без български език!! Инсталирал съм я и точно тази версия се държи страшно добре. :)
 
Компютърът го ползват всеки ден,мисля,че е доста читав.Ако е софтуерно сигурно ще е бъкан с вируси и те да го спират,знам ли.Но определено не е от дисковете,които слагам-пробвал съм 4/5 с XP,пробвал съм бутващо с Win98 да заредя DOS,пробвал съм с дискета да заредя DOS и все същото-почва да чете и след малко край.Но не мисля,че е от харда,определено е нещо софтуерно,но какво ли :cry:
 
Прегледай тази тема подробно, как се спира Program Compatibility Assistant
http://www.howtogeek.com/howto/4161/disable-program-compatibility-assistant-in-windows-7-and-vista/

Windows-а няма каквато и да било защита за премахване по време на преинсталацията. Сканирай за вируси, препоръчвам ти Malwarebytes. Ако няма вируси и си сигурен, че от горният линк всичко е спряно пробвай пак. Не ми се вярва да е от него, защото аз си преинсталирам моят уиндоус и проблеми с това не съм имал никога. :)
 
Хубаво, щом си пробвал с други Уиндоуси, пробвай едно лайв ЦД.
Провери режима на САТА контролера - сложи го на ИДЕ(или както там е опцията при теб, ако я има)
Ако не стане вади харда и пробвай да бутнеш пак ХР, може един Memtest86 да пуснеш.. Не знам, в момента малко налучквам, защото може да е от много работи.. Дано не е БИОС-а да се е скапал и да не иска да бутва от друга медия. В този ред на мисли - пробвай от флашка/външно ЦД!
 
BIOS-a е добре,паметта,харда също според тестовете-виж да му дръпна кабеляците не съм се сещал,но тогава как ще преинсталирам :roll:
Прегледал съм темата от линка и още 10-15 подобни.То,като питаш чичо гугъл за Program Compatibility Assistant ти изскачат няколко по-свестни.Не съм такъв нагъл спамер,че да ви досаждам без да съм потърсил из Нета :| Странното е,че навсякъде е Disable,даже имаше някъде форум,където имаше нещо,което променя регистрито да изключи и пак все тая-като пусна под работещ Win7 диска с XP и той го блокира,бачка си без въобще да ме отразява,че се опитвам да го спра.
Сега покрай началото на учебната година малко фалит за тетрадки,учебници,дрехи,не знам си какво,че няма лев за специалисти,но при първи свободни май ще го закарам на едни пичове,които се занимават с внос,ремонт,продажба на компютри.Дано те го оправят и ще Ви пиша от какво е било.Вече почвам да вдигам ръце,защото ми се изчерпах,но доста ме заинтригува проблемът,така че ако Ви хрумне нещо-споделяйте.
Ааааа,щях да забравя-сканирах с Malwarebytes,отрки 29-30 неща,изтрих ги,но все тая.Сега смятам да сваля някоя антивирусна да пробвам ли,знам ли вече
:x
 
Интересно,ще пробвам макар да съм малко скептичен,защото имам няколко бутващи диска даже с DOS и там не става,но ха дано :)
 
Предадох се и го закарахме на сервиз,4 дена си блъскаха главите и са успяли по някакъв начин да го преинсталират.За съжаление не ми казаха как,но не е от хардуера...
Благодаря Ви все пак и дано на никой да не се случва
 

Горе