Проблем с форма

Seso

Registered
Проблема е следния. Имам форма с която търся в ДБ, резултатите излизат на няколко страници понеже са ограничени като брой. На всеки резултат може да се да се кликва за детайлен преглед и тук е проблема, когато се върна обратно в резултатите от търсенето трябва да се натисне рефреш бутона за да се визуализират. Ако дам метода на формата да е ГЕТ проблема изчезва, но в адресбара се появяват всички променливи от формата дори и празните което е много дразнещо, понеже са около 50тина.
Ако може да ми помогнете да реша проблема при ПОСТ формата или да ми кажете как да скрия променливите които се появяват горе в арес бара.

Seso каза:
Проблема е следния. Имам форма с която търся в ДБ, резултатите излизат на няколко страници понеже са ограничени като брой. На всеки резултат може да се да се кликва за детайлен преглед и тук е проблема, когато се върна обратно в резултатите от търсенето трябва да се натисне рефреш бутона за да се визуализират. Ако дам метода на формата да е ГЕТ проблема изчезва, но в адресбара се появяват всички променливи от формата дори и празните което е много дразнещо, понеже са около 50тина.
Ако може да ми помогнете да реша проблема при ПОСТ формата или да ми кажете как да скрия променливите които се появяват горе в арес бара.

хм... а как се връщаш?

Здравей!

Най-лесния начин е да даеш на страницата да не се кешира (ползвай и двата реда - някои браузъри не отбират от първия):

<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="cache-control" content="no-cache">

така всеки път ще прави нова заявка към сървъра (което не е много добро решенеие).

Иначе съм склонен да подкрепя Slavei, че нещо в начина ти на "връщане" не е много изрядно...

Щом с гет се получава, оставам с впечатлението, че не предаваш обратно стойността на въпросните променливи.

Ако се касае за форма, при стандартното връщане (хипертекстова връзка напр), тези променливи се губят, ако не са отбелязани в нея - гет-заявка (да не говорим за връщане с бутон "Бак"). Ти се връщаш на страницата, но там имаш форма, заради която (убеден съм) браузъра ти иска потвърждение. Рефреша всъщност стартира формата отново... Търси проблема в променливите, които трябва да изпратиш. Дали при връщането те са налице...

А иначе, щом имаш стартирана форма, връщането с бутон "Бак" винаги ще ти иска потвърждение, както и да се опитваш да го изработиш...

Дано съм ти бил полезен!

Благодаря ви за съдействието. В крайна сметка го оставих на ПОСТ, като при първоначалното зареждане страницата се рефрешва веднъж.

Back
Горе