Проблем с CSS

Marik

Registered
Имам един проблем въвеждам в css тоя код

Код:
.navhead 
{display:block; width: 472; font-weight:bold; padding-left:4px; padding-right:4px; text-align:center; border:1px solid #222; background:url(index_03.gif);}

Обаче през IE супер си се вижда , а през FIRE FOX се вижда разширена картинката размазана , къде точно бъркам кода можели да кажете ей то това width: 472 искам с такова разширение да е , но къде трябва да се постави за да се вижда и през Fire Fox
:roll:

Благодаря за вниманието.

ако не стане казвай :)

ако става вапрос за картинката от background:url(index_03.gif)
е хубаво да зададеш е позиция : top , left, right, centerm botton
примерно
background:url(index_03.gif) center;
защото при ИЕ се получава малък бъг

Код:
.navhead 
{display:block; font-weight:bold; padding-left:4px; padding-right:4px; text-align:center; border:1px solid #222; background:url(index_03.gif); width:472px;}

ето кво въведох последно през IE се вижда идеално през Fire Fox се вижда разширено повече :cry: Помощ

можеш ли да убарнеш px в приценти ... не е мн блестяща идея но ... все пак пробвай ...

Да! Така ще е най-добре :)

Ще ми кажеш ли къде е бил проблема :) ? Интересно ми е:)

morkov4o каза:
Ще ми кажеш ли къде е бил проблема :) ? Интересно ми е:)

проблема беше , че задавах примерно width: 470 , което през FIRE FOX изглеждаше повече може би с 10 и излизаше 480 сеено.

Тоест разминава в размерите и вижданията през различните браузери.

хаха ясно :) а през опера как ли ще е :lol: :lol: :lol:

.navhead
{display:block; font-weight:bold; padding-left:4px; padding-right:4px; text-align:center; border:1px solid #222; background:url(index_03.gif); width:472px;}

всъщност като гледам кода реалната ширина на обекта е 482px
2px border 8px padding и 472px width
може от там да ти е идвал проблема

Back
Горе