Проблем с EasyPhP

Levane

Registered
Исталнах я направих моя си база данни нали сичко ок обаче как да кача на сървара файловете щото имах проблем д джоомла нещо възникна... и някой казват чее заради хоста и реших да пробвам на ип-то си да я кача някой има ли си идея как да кача файлове с програмата EasyPhP ???

Във папката на EasyPHP би трябвало да има папка www/ или htdocs/ , може и под някакво друго има да е защото незная как им е хрумнало да е сменят.
Поне според мен най-добре си свали : http://www.apachefriends.org/en/xampp.html избери си само за Win или Linux, може и в БГ пространството да го потърсиш примерно в Калдата.ком го има, след инсталацията слагаш файловете в htdocs/ в папката на самата програма, поне аз съм много довелен от самия пакет XAMPP.

Поздрави

Ще пробвам тука имам и още една VetrigoServ но пак тя ми иска парола на пхпмай админ а аз като нямам и то не ми казва каква абе луда работа сега ще пробвам както ти ми каза а дано стане ;)

Така стигнахме до качването прав беше в папката www се качват но сега проблема е следния за да исталирам джоомлата ми иска парола и име на базата данни а аз нямам как да я знам защото като си дам phpmyadmin си ме допуска без парола без нищо ся какво да направя ? :lol:

Значи като влезеш във phpmyadmin виж каде имаш поле "Create new database" - съзадаш си database за джъмлата със име - joomla /примерно/ след което пак на хоум пейджа на phpmyadmin имаш бутон "Privilegies" натискаш го после трябва да имаш бутон "Add New User" натискаш го след това пишеш името на юзъра и сървар избери от падащото меню Localhost или напиши в самия ред "localhost" ,напиши паролата и му дай да продължи , след което ще ти каже че е изпълнено всички, ако те пита за права за самия юзър не му задавай никакви , то ще те пита за глобални привилегий на юзъра, отиваш пак на Home Page и избираш пак "Privilegies", след което даваш едит на юзъра който си направил, и малко по надолу на страницата която ще ти се отвори имаш възможност да добавиш datebase към юзъра, от падащото меню си избираш базата с данни и ще ти се отвори страница избираш привилегийте който да има юзъра / аз избирам всичките което може би не е най-правилното/ след което натиска "Go" / "Finish" или както е бутна при теб , че на мен нещо ми избяга името на бутона а нямам phpmyadmin под ръка във офиса.

Обикновено юзъра и паса са root и на парола пишеш оставяш празно..По подразбиране си е така..:)

Back
Горе