Проверка за регистриран потребител

tonev2

Registered
Значи искам да попитам как мога да проверя дали даден потребител е регистриран или не. Смисъл идеята ми е на началната страница ако потребителя не е регистриран да изписва
"Трябва да сте регистриран потребител за да ползвате цялата функционалност на сайта" но незнам как да проверя дали е регистриран потребителя или не

Не целта е ако потребителя не е регистриран да изписва на началната страница "че трябва да е регистриран... за да дрън дрън дрън" а когато потребителят е регистриран да не го изписва

Виж,да ти обесня накратко!Това, което искаш става с така наречените "бисквитки" или сесийни променливи.КОгато въведеш потребителско име и парола, създаваш едно от двете или и двете.Разликата между тях е, че на сесийната променлива живота и е до затваряне на брозура, а на cookie-то, зависи от програмиста(колк0о време е задал).Та правиш проверка за наличие на едно от двете и ако ги НЯМА, тогава ти извежда
Моля, въведете потребителско име и парола

имаше някакъв код в php които проверяваше какъв е потребителя и ако потребителя е еди какъв си правеше едикакво си но немога да се сетя

За PHP-Fusion ли става въпрос? Еми най-лесното е да си зададеш права на съдържанието да е видимо само за регистрирани :?:

Да ама аз искам панела да се вижда само от нерегистрирани потребители а като го сложа да е Public се вижда от всички вкл и потребителите или нещо не правя като хората или не съм разбрала какво да правя или вие не сте ме разбрали какво искам :D

В случая отговорих на gsm_maniachkata, нали знаеш, че някои от панелите са от файл, а тези, които могат да се добавят се записват в базата данни :?: За твоя проблем също има решение,ако искаш ми кажи къде искаш да изписва на потребителя, че не е регистриран и ще видя какво мога да направя по въпроса :wink: :?:

Back
Горе