D Dizasterr Registered 24 Декември 2009 #1 Здравейте! Как мога да направя така, че да ми отчита натисканията на даден бутон. Тоест имам един бутон Запиши и да ми отчита колко пъти е натиснат ? Благодаря предварително.
Здравейте! Как мога да направя така, че да ми отчита натисканията на даден бутон. Тоест имам един бутон Запиши и да ми отчита колко пъти е натиснат ? Благодаря предварително.
F Foxy Registered 24 Декември 2009 #2 Правиш 1 поле в таблица на датабазата си, което да се казва примерно clicks. След това пишеш този код някъде в страницата си: Код: if($_POST['submit']) { $sql= mysql_query("SELECT * FROM `tablica`"); while($row = mysql_fetch_assoc($sql)) { $clicks = $row[clicks]+1; $update = mysql_query("UPDATE `tablica` SET clicks='$clicks'"); } } В първия ред където е if-а замени submit с името на бутона си, както и по-надолу таблиците.
Правиш 1 поле в таблица на датабазата си, което да се казва примерно clicks. След това пишеш този код някъде в страницата си: Код: if($_POST['submit']) { $sql= mysql_query("SELECT * FROM `tablica`"); while($row = mysql_fetch_assoc($sql)) { $clicks = $row[clicks]+1; $update = mysql_query("UPDATE `tablica` SET clicks='$clicks'"); } } В първия ред където е if-а замени submit с името на бутона си, както и по-надолу таблиците.