A AnyB1s Registered 12 Януари 2008 #1 Как мога да проверя дали имам вече такъв запис в базата данни. Например искам да вкарам "towa" и ако има такъв запис да не ми дава да го добавя?
Как мога да проверя дали имам вече такъв запис в базата данни. Например искам да вкарам "towa" и ако има такъв запис да не ми дава да го добавя?
H human Registered 12 Януари 2008 #2 AnyB1s каза: Как мога да проверя дали имам вече такъв запис в базата данни. Например искам да вкарам "towa" и ако има такъв запис да не ми дава да го добавя? Увеличете... $check = mysql_query("SELECT towa FROM table WHERE towa='towa'"); $check= mysql_num_rows($check); if ($check>0) { echo "Вече е било добавяно"; }else{ $query = mysql_query("INSERT INTO `table` VALUES(*******)"); } Увеличете...
AnyB1s каза: Как мога да проверя дали имам вече такъв запис в базата данни. Например искам да вкарам "towa" и ако има такъв запис да не ми дава да го добавя? Увеличете... $check = mysql_query("SELECT towa FROM table WHERE towa='towa'"); $check= mysql_num_rows($check); if ($check>0) { echo "Вече е било добавяно"; }else{ $query = mysql_query("INSERT INTO `table` VALUES(*******)"); } Увеличете...