Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Минимална дължина 3 символа. Али примерно. Ако ли не изчиташ стринга и проверяваш дали има в него спейс ако няма връщаш грешка изпишете Двете или трите си имена. После си проверяваш в php основните проверки и връщаш системни грешки.teroristd каза:Мерси, помислих за това, ама каква дължина да сложа? Мисля саита да е международен така да се каже и всякакви имена са възможни.
dakata__92 каза:Минимална дължина 3 символа. Али примерно. Ако ли не изчиташ стринга и проверяваш дали има в него спейс ако няма връщаш грешка изпишете Двете или трите си имена. После си проверяваш в php основните проверки и връщаш системни грешки.teroristd каза:Мерси, помислих за това, ама каква дължина да сложа? Мисля саита да е международен така да се каже и всякакви имена са възможни.
Проради този тип изключения в диапазона казах да прочете дали в стринга има спейсове и да ги експлодне за да провери дали се въвежда само едно име или три примерно. Идеята е да се въведът трите имена в едно поле примерно а ако ги направи в отделни полета има хора пък с 4 и така нататък. Просто поставя една максимална дължина на стринга от типа на 100 чакъртъра като позволи , . - / ' примерно и след това ги филтрира по най-дървеният начин с htmlspecialchars и готово. Дори да сложи минималният стринг да е от два символа просто ще ги филтрира на входа и това е. Не мисля, че е голяма дупка в сигурността. Просто си филтрира стринга и ако е написано нещо неверно просто ще се трие от администратор. То ако реша да напиша Иван Петканов Иванов имената съществуват просто е ненужно да се обхожда база с данни за да се прави такава проверка. Според мен правиш си допустими символи подобни на тези, които изредих, след което съвсем спокойно си правиш примерно един филътр нечувстиветел към регистъра за непозволени думи от типа на "благословии" или цветущи изцепващи никове като : "eb*4a" и така нататък. Просто този филтър можеш да си го ползваш навсякъде.plamen_003 каза:dakata__92 каза:Минимална дължина 3 символа. Али примерно. Ако ли не изчиташ стринга и проверяваш дали има в него спейс ако няма връщаш грешка изпишете Двете или трите си имена. После си проверяваш в php основните проверки и връщаш системни грешки.teroristd каза:Мерси, помислих за това, ама каква дължина да сложа? Мисля саита да е международен така да се каже и всякакви имена са възможни.
Има и имена от по 2 букви.